علل بروز آکنه و روش درمان آن در منزل

 

تقریبا اواخر دوران راهنمایی و ابتدای دوران دبیرستان بود که علائم غرور جوانی روی صورتمان قرمز شد و چهره ی کودکانه و پوست لطیف ما را از ما گرفت. ولی به نظر شما غرور جوانی باعث جوش میشودY یا این فراتر از یک اصطلاح عامیانه نیست؟! آکنه، علل متفاوتی دارد و افراد زیادی را در به خود گرفتار میکند، به طوری که حدود 80 درصد افراد 20 تا 30 ساله با این معضل درگیر هستند. در ادامه ابتدا علل متعدد بروز آکنه را بررسی میکنیم و بعد چند راهکار برای درمان جوش را ارائه میدهیم. با ما همراه باشید.
علت بسیار واضح است!
راه علاج آکنه یا  جوش این است که بدانیم برای چه به وجود آمده است.
وقتی منافذ بسته می شود!
غدد پوست در دوران بلوغ و نوجوانی سبوم ترشح می‌کنند که به طور طبیعی باید از منافذ پوست خارج شود. اما برخی اوقات این منافذ در بعضی افراد بسته است و راه خروجی برای آن وجود ندارد.  به همین دلیل یک نوع باکتری به نام P.acnes در این مناطق شروع به رشد می‌کند.

  هورمون‌ها هم مقصرند
یکی از اتفاق‌های مهمی که در نوجوانی می‌افتد تغییر هورمون‌های بدن است. همین تغییرات ممکن است باعث بروز آکنه شود.  جالب است بدانید که در دوران بارداری نیز با تغییرات هورمونی شدید ممکن است آکنه رخ دهد.یکی از هورمون‌های مهم در بروز جوش، انواعی است که هنگام اضطراب و استرس ترشح می‌شود.

 ژنتیک مهم است
یکی از مهم‌ترین عوامل بروز آکنه براساس ژنتیک شماست. اگر والدین شما در نوجوانی و جوانی با این مسئله درگیر بوده باشند، احتمال بروز جوش در شما هم زیاد می‌شود.

جوش‌ها را در خانه خوب کنید
بسته به اینکه آکنه شما خفیف یا شدید باشد، مراقبت از آن متفاوت خواهد بود. اگر جوش متوسط یا شدید دارید حتما باید به پزشک مراجعه کنید و دارو و تجویز متخصص را پیش ببرید اما اگر آکنه شما خفیف است می‌توان به درمان خانگی آن فکر کرد. اول از همه بدانید که پوست کثیف هیچ ربطی به بروز جوش ندارد بنابراین با شستن مداوم صورت‌تان پوست صاف و بی‌جوشی نخواهید داشت.  در درمان خانگی باید انتظارات شما مشخص باشد بنابراین باید به این نکات دقت زیادی داشته باشید و آنها را رعایت کنید: بهتر است به جای لایه‌برداری، پوست را به آرامی بشویید. برای شستن صورت از لیف حمام استفاده نکنید و با دست این کار را بکنید. اگر می‌خواهید صورت‌تان را بشویید از یک صابون نرم استفاده کنید.
8 توصیه برای نوجوان‌ها
1.اگر می‌خواهید کرم بزنید از نوع پراکسید بنزویل 5 درصد مصرف کنید.
2.اگر فکر میکنید اسکراب نوعی درمان برای جوش‌های‌تان است، سخت در اشتباهید.
3.اگر پد آرایشی زبری دارید به هیچ عنوان از آن استفاده نکنید.
4.هیچ محصول آرایشی گران قیمتی تضمین کننده رفع جوش‌های صورت شما نیست. مهم تاییدیه آن از مراجع رسمی بهداشتی و درمانی است.
5.مهم‌ترین نکته آن است که جوش‌هایتان را دستکاری نکنید.
6.هنگام اصلاح صورت بسیار مراقب باشید.
7.به هیچ عنوان سراغ آفتاب گرفتن نروید.
درست است که آفتاب گاهی اوقات به مدت معلوم میتواند تاثیر مثبت روی جوش بگذارد اما مشکلاتی مانند پیری زودرس و سرطان پوست هم جزء عوارض قرار گرفتن در معرض آفتاب است.
8.حتما سراغ پزشک بروید!

منبع: الو دکتر