یکی از پرفایده ترین حیوانات روی کره زمین گاو است و از شیر گرفته تا گوشت و پوست آن برای انسان منفعت دارد. ولی امروزه با پیشرفت تکنولوژی و دستاوردهای آزمایشگاهی جهان، انسان به این جایگاه رسیده است که که شیر را در آزمایشگاه تولید کند، محققان توانستند با استفاده از مخمر ها شیر و فرآورده های لبنی دیگر را بدون دخالت گاو، تولید کنند. در ادامه به طور مفصل درباره این شیر آزمایشگاهی برایتان خواهیم گفت؛ با ما همراه باشید.
برای تولید این محصول از یک مخمر اصلاح ژنتیکی شده به نام Buttercup استفاده می شودکه قند را به پروتئین شیر که کازئین نام دارد تبدیل می کند.
این روش علاوه بر صرفه جویی ۹۸ درصدی در میزان آب لازم برای تولید شیر دامی و صرفه جویی ۹۱ درصدی در فضا مورد نیاز برای پرورش دام، از انتشار ۹۸ درصد کربن که در راستای تولید شیرعادی تولید می شود، جلوگیری می کند.
شروع تولید این محصول آزمایشگاهی از سال ۲۰۱۴ میلادی توسط یک شرکت آمریکایی بوده و امید می رود که خط تولید شیر، پنیر و ماست تولید شده به این روش از سال آینده شروع به کار کند.
محققان بر این باورند این محصول بیشتر توسط گیاهخواران استقبال خواهد شد.