آیا مواد غذایی ترش می توانند باعث آسیب به معده های حساس شوند بیماران مبتلا به اختلالات و مشکلات گوارشی از چه موادغذایی باید پرهیز کنند ؟برای ترش کردن معده از چه موادغذایی می توانیم کمک بگیریم.توصیه های متخصصین گوارش در این باره چیست؟
اکثر مردم بر این باورند که آن دسته از افرادی که معدهشان ترش میکند باید از خوردن مرکبات پرهیز کنند. با این حال، باید گفت که این حرف درست نیست.
سوای این مسئله، مرکبات مزایای فراوانی برای سلامت شما دارند؛ از بهبود کارکرد سیستم ایمنی گرفته تا کمک به رشد بچهها. مصرف غذاهایی که سرشار از ویتامین C هستند، مانند مرکبات، نه تنها به هضم غذا کمک میکند، بلکه قدرت ایمنی شما را افزایش داده و دوران نقاهت کوتاهتری بعد از سرماخوردگی و آنفولانزا خواهید داشت. خوردن مرکباتی مانند پرتقال، لیموی شیرین، گریپفروت و کیوی در دوران بارداری نه تنها خطر بروز انواع آلرژی را کاهش داده بلکه میزان مصرف فولیک اسید را هم که نقش مهمی در تکامل جنین در حال رشد دارد افزایش میدهد. از آنجایی که مرکبات سرشار از ویتامین C هستند – آنتیاکسیدانی بسیار قوی – نه تنها به بدن در از بین بردن ملکولهای رادیکال آزاد کمک میکند بلکه در بهبود وضعیت پوست هم بسیار مؤثر است.
اگر از ترش کردن معده رنج میبرید، توصیه میشود از خوردن عصاره میوهها پرهیز کنید چرا که میزان بالایی قند دارند و مواد مغذی آنها بسیار کم است. در چنین مواقعی، بهتر است خودِ میوه را بخورید تا عصاره آن را. همچنین به خاطر داشته باشید که همه میوهها را باید به شکل کامل مصرف کنید تا از مزایا و خواص آنها بهرهمند شوید. بهترین زمان برای خوردن میوهها، زمانی است که معدهتان خالی بوده (البته منظورمان مرکبات نیست) و یا بهتر است میوه در قالب اسنک نیمروز باشد و از خوردن میوهها بعد از غروب خورشید هم خودداری کنید. این کار نه تنها باعث متعادل ماندن میزان قند خونتان میشود، بلکه از ویار و هوس زیاد برای خوردن آنها هم پیشگیری میکند. از طرفی خوردن میوهها در این زمان باعث میشود تا میزان بیشتری از مواد مغذی آنها توسط بدن جذب شود.