چرا اکثر افراد با مشاهده حالات روحی منفی اقدام به درمان دارویی برای بهبود خود می کنند برای کاهش مشکلات روحی از چه روشهایی بهتر است کمک بگیریم مشکلات روانشناختی چگونه قابل حل هستند و توصیه های آموزشی برای درمان این قبیل عارضه ها بدون دارو چیست؟
یک روانپزشک با تشریح اینکه دلیل استفاده زودهنگام بیماران روحی از دارودرمانی چیست؟ به مهمترین اقدام برای کاهش مشکلات روحی پرداخت.
آرش محققی – روانپزشک و رئیس بیمارستان رازی تبریز در پاسخ به این پرسش که دلیل استفاده زودهنگام بیماران روحی روانی از دارودرمانی چیست؟ اظهار داشت: به نظر بنده جامعه ما در مقابل مشکلات روانشناختی خود به شکل مطلقگرا عمل میکند.
این روانپزشک افزود: به این صورت که عدهای به محض به وجود آمدن مشکل راه دارو درمانی را پیش میگیرند و عدهای دیگر مطلقاً برای درمان از دارو استفاده نمیکنند.
رئیس بیمارستان رازی تبریز با تأکید بر اینکه این دو دیدگاه نیاز به بازبینی دارد، بیان کرد: قطعاً خیلی افراد در مواجه با سختیهای زندگی دچار افسردگیهایی میشوند، اما این موضوع به منزله بیماری روانی نیست و قرار نیست برای حالتهای طبیعی و گذرا به دارودرمانی متوسل شویم.
محققی بهترین راهکار آموزش به مردم دانست و گفت: در این صورت افراد میتوانند حالات روحی خود را بهتر بشناسند و بدانند که واقعاً چه زمانی بیمار هستند چرا که دردها و رنجهای جسمی بیشتر از حالتهای روحی برای افراد ملموس و شناخته شده است و این در حالی است که آنها با مفاهیم روحی آشنا نیستند.
وی افزود: در بسیاری از موارد افراد عادت ندارند حالات روحی خود را احساس کنند، آن را بروز دهند و مطالبه کنند در حالیکه اذعان دارند کسی یا مشکلی به شدت روح آنها را آزاد میدهد اما اگر درد فیزیکی داشته باشند به سرعت با آن مقابله میکنند.
این روانپزشک در بیان اینکه آموزش مهمترین اقدام برای کاهش مشکلات روحی افراد است، گفت: توضیح دادن حالات روانی برای پیدا کردن ذهنیت روانشناختی بهتر میتواند درمورد تشخیص مفاهیم مربوط به مسائل هیجانی، احساسی و روانی به فرد کمک کند.
رئیس بیمارستان رازی تبریز تأکید کرد: همچنین او را برای مدیریت و مهار بهتر این گونه حالات در سطح بالاتری از مهارت قرار دهد.
محققی، در ادامه تشریح کرد: امروزه افزایش بیماریهای روحی روانی در جوامع به عنوان یک مسئله پیچیده از جوانب مختلف مورد بررسی قرار دارد.
وی ضمن اشاره به اینکه این مبحث تنها در حیطه روانشناسی و روانپزشکی نیست، به بسیج پزشکی گفت: در کنار مسائل روانشناختی قطعاً فاکتورهای سیاسی، جغرافیایی، اقتصادی، اجتماعی نیز وجود دارد و ریشه یابی علل این گونه بیماریها و درمان آن صرفاً از طریق علوم روانشناختی میسر نخواهد بود.
این روانپزشک با بیان اینکه افزایش بیماریهای روحی و روانی مشخصات تمام جوامع در حال رشد است، توضیح داد: زیرا جوامع دائما در حال تغییر هستند و در پی آن به لحاظ مشخصات روانشناختی فردی و اجتماعی تغییراتی را متحمل میشوند.
رئیس بیمارستان رازی تبریز تأکید کرد: این موضوعی است که در ریشهیابی، بررسی، علتیابی و درمان نیازمند تلاش گستردهای است که البته در کشور کارهای خوبی نیز در حال انجام است.
محققی در پایان گفت: اقدامات خوبی در کشور انجام شده که امیدوارم گسترش یابد و نتایج خوبی در آینده داشته باشد، قطعاً این گونه خدمات در گروه فعالیتهایی هستند که نتایجی بلندمدت خواهند داشت و انتظار نداریم که در کوتاه مدت بتواند مشکلی را به شکل اساسی درمان کند.
این روانپزشک با بیان اینکه امروزه یکی از دلایل افزایش بیماریهای روانشناختی نداشتن آشنایی افراد با مفاهیم روحی خود است، بر لزوم آموزش برای شناخت، بروز و مدیریت حالات روانی تأکید کرد.
تسنیم