sirozz

سیروز یا تنبلی کبد اختلال جدی و پیشرونده‌ و پاسخ کبد به ضایعاتی است که واردش می‌شود. این اختلال در اثر بیماری‌های مزمن کبدی ایجاد می‌شود. شکل ظاهری و ساختمان کبد در مبتلایان به سیروز در اثر افزایش کلاژن تغییر می‌کند. این تغییرات موجب فشار عروق خونی کبدی و مجاری ریز آن می‌شود. در ادامه می توانید ویدیو صحبت های دکتر مهران بابایی را ببینید. با دکترسلام همراه باشید.

سیروز یا نارسایی مزمن کبدی علت زمینه ساز سرطان کبد است که به دنبال هپاتیت B وC از عوامل ایجاد کننده این سرطان محسوب می‌شود. معمولا علائم بالینی به این نحو است که کسی که هپاتیت B وC دارد و علت سیروز هم در او وجود دارد سیروز آن بدتر می‌شود یا ناگهان دچار آسیب می‌شود.

آگاه درباره روش‌های تشخیصی و درمانی سرطان کبد بیان کرد: ابتدا روش‌های تصویر برداری انجام شده که ساده‌ترین روش تصویر برداری برای تشخیص سرطان کبد سونوگرافی می‌باشد اما توجه به این نکته ضروری است که توده‌های بسیار کوچک توسط سونوگرافی مشخص نمی‌شود و در بسیاری از موارد که پزشک مشکوک است سیتی اسکن و ام‌آر‌آیMRI استفاده می‌شود که اگر تصویر برداری دقیق ضایعه را سرطان کبد گزارش کند بدون نمونه برداری هم می‌توان علت این سرطان را تشخیص داد اما در مواردی که ضایعه مشکوک است نمونه برداری ورنگ‌آمیزی‌های اختصاصی صورت می‌گیرد.

 

منبع ویدیو: شبکه سلامت