صحبت کردن در مورد بیماری ایدز و ویروس HIV به دلیل ترس از این بیماری تبدیل به تابو شده است ، در حالی که با کسب آگاهی کافی می توانیم خطر ابتلا به این ویروس را تا حد امکان پایین بیاوریم . به همین دلیل مسئولین تصمیم به اطلاع رسانی بیشتر در مورد روشهای انتقال این ویروس و کنترل آن در اقشار مختلف جامعه گرفته اند.
به گزارش دکتر سلام به نقل از فارس،محمدمهدی گویا امروز اظهار داشت: سیاستهای کنترل و پیشگیری ایدز برنامه جدیدی نیست و سالهاست که در حال اجرا بوده و اکنون چیزهای جدید به آن اضافه و سعی شده است برنامههای آموزشی و اطلاعرسانی بهصورت هدفمند برای قشرهای ویژه تقویت شود.
وی بیان کرد: آموزش و اطلاعرسانی یکی از مهمترین ابعاد برنامه چهارم استراتژیک ایدز کشور است و مهمترین گروه در این طرح نوجوانان و جوانان هستند و تلاش داریم با یک آموزش و اطلاعرسانی بهموقع آنها را از خطرهای بیماری ایدز آگاه کنیم.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به برنامه استراتژیک ایدز کشور افزود: این برنامه در دو بخش اطلاعرسانی عمومی و اطلاعرسانی برای افراد با رفتارهای پرخطر تعریف شده است و اطلاعرسانی عمومی شامل آگاهسازی نوجوان، جوانان، بانوان و افراد در شرف ازدواج بوده و در بُعد دوم به افراد با رفتارهای پرخطر آموزش ساده و مشاوره داده میشود.
گویا با اشاره به اهداف مشاوره دادن به افراد با رفتارهای پرخطر اضافه کرد: این دسته از افراد را به انجام آزمایش تشویق کرده و به آنها میگوییم که ادامه این رفتار شما را در معرض ابتلا به بیماری قرار داده و در صورت تشخص فرد مبتلا به بیماری، او را تحت مراقبت و درمان دائمی قرار میدهیم.
وی گفت: یکی از سیاستهای دیگر پیش روی ما تقویت برنامههای بیماریابی و دسترسی به گروههای پرخطر بوده که محل تجمع و زندگی آنها را شناسایی کنیم و افراد مبتلا را با مشاوره و آزمایش در مسیر درمان قرار دهیم.
وی تصریح کرد: یکی از اهداف دیگر برنامه چهارم استراتژیک ایدز تقویت آزمایشهای شناسایی این بیماری بوده و اینکه در محلهای در دسترس و شناساییشده، این آزمایشها صورت گیرد، برای مثال در مراکزی مانند مرکز درمان اعتیاد، کاهش آسیب و زندانها با آزمایش سریع، افراد مبتلا به موقع شناسایی شوند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت بیان داشت: این آزمایش به صورت رایگان انجامشده و حاصل این فرایند باید «درمان موفق» باشد که به معنای کاهش تعداد ویروس HIV در داخل بدن بیمار است تا آن میزان که احتمال انتقال به دیگری نباشد و برای این مهم از بیماران در فواصل مختلف آزمایشهای ویژهای گرفته میشود.
گویا در پایان افزود: یکی از برنامههای دیگر ما کاهش انتقال بیماری ایدز از مادر به کودک است و این برنامه در 16 استان از جمله فارس در حال اجراست و برای دستیابی به این امر ابتدا به شناسایی مادران مبتلا پرداخته و سپس درمان فوری آنها در طول دوره بارداری، هنگام زایمان و بعد از زایمان انجام خواهد گرفت.
منبع : سایت سلامت نیوز