حسین رضاییزاده اظهار داشت: از دیدگاه نگاه طب سنتی از همه گروههای غذایی بهتناسب و بهاندازه باید استفاده شود اما وقتی میگوییم استفاده شود، نه در یک بشقاب و نه در یک وعده غذا، بلکه در یک روز.
وی گفت: مثلاً ما یک اصطلاحی که در رابطه با قدیم داریم این است که میگویند که سفره یا غذای شما نباید الوان باشد، این به این معنا نیست که سفره جذابیت و زیبایی نداشته باشد بلکه به این معناست که تنوع جنس و ماده نداشته باشد.
رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: اگر قرار است شخص کباب بخورد باید نان، کباب، سماق و گوجه در سفره باشد ولی بسیاری از ما که ماست، نوشابه و سوپ را به آن اضافه میکنیم، عملاً داریم چند نوع غذا استفاده میکنیم.
رضاییزاده افزود: اگر ما قائل باشیم که نان و ماست خودش یک غذا است پس وقتی که نان و ماست را میخوریم، کباب و برنج هم میخوریم، آن مخلفات و سالاد هم کنارش میخوریم یعنی اینکه چند نوع غذا میخوریم و این یعنی اینکه همان چیزی که باعث سوء هاضمه میشود، سوء جذب ایجاد میکند.
وی خاطرنشان کرد: سوء جذب به این معناست که مادۀ غذایی بهشکل تمام و کمال جذب و هضم نمیشود، معنای سوء هاضمه و معنای امروزی منظورم نیست بنابراین این جمله را هم در بحث آداب غذا خوردن بگویم چون خیلی از ما سؤال میپرسند که همیشه میگویند: چه بخوریم و یا نخوریم؟ واقعیت این است که حتی با همان نگاه مزاجی، ما منع مطلق برای غذاهای خوب، برای میوههای خوب، برای ترکیبات غذایی خوب؛ برای کسی نداریم, کم خوردن، بهاندازه خوردن و بهوقت خوردنش مهم است.
جام جم آنلاین