میان وعده تاثیر زیادی در چاقی و اضافه وزن اطفال دارد بهتر است از میان وعده های سالم و مقوی برای آن ها استفاده کنید و از میوه ها و خوردنی های کم نمک و کم شکر استفاده کنید و با تزئین کردن باعث تشویق کودک به مصرف ان ها شوید و علاقه فرزندتان را به مصرف میان وعده سالم افزایش دهید.راهنمایی های موثری در این زمینه برایتان داریم .
رشد کودکان و تغذیه آنها از جمله دغدغههای مهم والدین از بدو تولد نوزاد است. وقتی که کودک تا دو سالگی از شیر مادر و برخی غذاهای کمکی تغذیه میکند، شاید راحتترین دوره تغذیه کودک از لحاظ دغدغههای معمول باشد. زیرا مادر میداند که چه چیزی و به چه میزانی باید به کودک بخوراند. اما وقتی همین کودک شیرخوار دندان درمیآورد و دو سالگی را پشت سر میگذارد، والدین با تنوع و گوناگونی بسیار زیاد خوردنیهایی مواجه میشوند که کودکشان میتواند بخورد و این تشخیص مفید و مضر و خوب و بد را کمی دشوار میکند. مخصوصا که کودک علائقی پیدا میکند و به سمت بعضی خوراکیهایی گرایش مییابد.
بحث البته بیشتر بر سر خوراکیهایی است که میتواند در میانوعده مورد استفاده قرار گیرد و انتخاب میان خوراکیهایی که محبوب کودکان هستند اما مطمئن نیستیم که بیضرر باشند. در این مورد با دکتر پیام فرحبخش، متخصص تغذیه و رژیمدرمانی و عضو هیات علمی دانشگاه صحبت میکنیم و او توضیح میدهد: نکته بسیار مهمی که برای بچههای قبل از دبستان وجود دارد این است که این کودکان در سنین رشد هستند و روند رشد برای آنها با سرعت اتفاق میافتد. بنابراین برنامه غذایی این گروه سنی از اهمیت ویژهای برخوردار است و باید نسبت به گروه بزرگسالان توجه بیشتری به تغذیه آنها کرد. در برنامهریزی غذایی این گروه نیز باید هم وعدههای اصلی را ببینیم و هم به میانوعدهها توجه کنیم. البته وعدههای اصلی چون از سفره خانواده تغذیه میشوند و در جامعه ما نیز حساسیت ویژهای به تغذیه خانواده و مواد مصرفی سفره خانواده از لحاظ سلامت و تازگی داده میشود تا حدود بسیار زیادی مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد و بچهها در وعدههای اصلی عموما گروههای مورد نیاز اصلی بدن را دریافت میکنند. در اینجا بحث میانوعدهها بسیار مهم است که باید به آن توجه کافی کرد که بچه از میانوعدههایی استفاده کند که هم نیازهای بدنش را رفع کند و هم به او آسیب نرساند.
این متخصص تغذیه توجه ما را به نکته مهمی معطوف میکند و میگوید: بحثی که امروز درباره تغذیه کودکان بسیار حائز اهمیت است، توجه به کالری مواد غذایی مصرفی است. زیرا چاقی امروزه در میان کودکان و نوجوانان بسیار شایع شده است و درصد بالایی از کودکان و نوجوانان یا به اضافهوزن مبتلا هستند و یا چاق محسوب میشوند. سرمنشا این چاقی نیز بیشتر از هر چیز از میانوعدهها نشات میگیرد. همانطور که گفتیم چون کودک در وعدههای اصلی از سفره خانواده تغذیه میشود، مشکلی در آن زمینه ندارد اما میانوعدههای کودکان مخصوصا در سنین 3 تا 6 سال میانوعدههای عموما سالمی نیستند و علاقه کودک به هله و هوله باعث میشود مصرف خوراکیهایی همچون چیپس، پفک، شکلات و نظیر آنها در کودکان بالا باشد.
پیام فرحبخش، متخصص تغذیه، در نهایت به بیان ویژگیهای یک میانوعده خوب میپردازد و تاکید میکند: یک میانوعده خوب، باید دارای ویژگیهایی باشد؛ در حقیقت باید برخی از فاکتورها را نداشته باشد که شامل شکرزیاد، نمک زیاد و همین طور روغن زیاد است. با این سه فاکتور میتوانید میانوعده سالم را از غیر سالم تشخیص دهید. به این صورت که به عنوان مثال، دونات میانوعده خوبی نیست چون هم در روغن سرخ شده و هم شکر زیادی روی سطح آن وجود دارد. اسنک نیز میانوعده خوبی نیست زیرا در آن از فرآوردههایی چون سوسیس و کالباس استفاده شده که بسیار نمکسود شده هستند. چیپس نیز میانوعده سالمی نیست، چون دو فاکتور روغن زیاد و نمک فراوان را توامان دارد.
نی نی سایت