استفاده از کمربند طبی نیز باید ها و نبایدهایی دارد که با رعایت آن به سلامتی ستون فقرات بدن کمک می کند و باید آنها را رعایت کرد.
سلامت نیوز: متخصص پزشکی ورزشی با اشاره به راههای کاهش درد کمر گفت: در صورتی که به مدت طولانی فرد کمر را با کمربندهای طبی ببندد، عضلات کمر ضعیف شده و فرد به دفعات بیشتری دچار کمردرد میشود.
به گزارش سلامت نیوز، رامین کردی در گفتوگو با فارس در مورد تأثیر بستن کمر در افراد مبتلا به کمردرد اظهارداشت: این مسئله برای همه افراد مبتلا به کمردرد مناسب نیست، اگر فرد به تجربه دریافت که بستن کمر موقع درد باعث کاهش درد میشود، میتواند برای مدتی که حمله شدید کمردرد دارد کمر خود را ببندد.
وی افزود: اما به این نکته مهم توجه کنید که مدت بستن کمر هنگام درد نباید بیشتر از چند روز باشد. چون اگر به مدت طولانی فرد کمر را با کمربندهای طبی ببندد عضلات کمر ضعیف میشود و چون این عضلات کمر هستند که ستون فقرات را حفظ میکنند، ضعف آنها سبب میشود فرد به دفعات بیشتری دچار کمردرد شود.
این متخصص پزشکی ورزشی اضافه کرد: در صورتی که شدت درد در هر حمله کمردرد بیشتر باشد، بستن کمر بیش از یک ماه به علت ایجاد ضعف در عضلات میتواند مضر باشد.
به گفته وی در کمردرد حاملگی بستن کمربند مخصوص مفید است. همچنین وقتی فرد میخواهد کاری انجام دهد که به کمر فشار وارد میکند مثلاً روزی که کارها شدید است و لازم است وسایلی را جابهجا کنید خوب است که کمرتان را ببندید مثل وزنهبرداران که کمر خود را هنگام بلند کردن وزنه میبندند.
کردی بیان داشت:کارگرانی که در طی کار وسایلی با جابهجا میکنند در زمان کار اگر کمر خود را ببندند میتواند تا حدودی از آسیب به کمرشان جلوگیری کند.
این متخصص پزشکی ورزشی در مورد اینکه آیا گرم کردن کمر با کیسه آب گرم یا دستگاههای گرمکننده برای کاهش درد کمر مؤثر است؟ گفت:2 تا 3 روز بعد از شروع کمر درد میتوانید برای کاهش درد خود از گرما به صورت کیسه آب گرم یا هر وسیله دیگری که کمر را گرم کند استفاده کنید. این گرما میتواند به روشهای متعدد مانند کیسه آب گرم، لامپهای گرمکننده، تشکها و سایر وسایل برقی گرمکننده اعمال شود.
وی افزود: هیچ کدام از این وسایل برتری نسبت به دیگری ندارد. روش استفاده این وسایل را نیز از روی بروشور مربوطه بخوانید که دچار عوارض مانند سوختگی نشوید.
کردی ادامه داد: کیسه آب گرم یا وسیله گرم کننده را در محل درد به مدت 30-20 دقیقه قرار دهید و این کار را چند بار در روز تکرار کنید. گرم کردن میتواند گرفتگی عضلات را که باعث ایجاد درد میشود کاهش دهد.
وی عنوان کرد:گرم کردن ناحیه کمر با دوش یا وان آب ولرم و جکوزی هم همین اثر را دارد و با ایجاد آرامش در عضلات ناحیه و کلیه عضلات بدن به آرام کردن فرد و کاهش درد کمر کمک میکند. این کار بهتر است روزی یک بار تکرار شود.
وی در ارتباط با اینکه سرد کردن کمر برای کاهش کمردرد مناسب است؟ گفت:اگر کمردرد شما تازه شروع شده، در دو روز اول شروع درد میتوانید برای کاهش یک درد بسته حبوبات یخ زده و یا کیسه یخ را که داخل یک حوله تمیز قرار دادهاید روی محل درد به مدت 20 دقیقه قرار دهید. این کار را چند بار در روز تکرار کنید.
کردی اضافه کرد: وسایل فیزیوتراپی که جهت درمان کمردرد استفاده میشود شامل یک سری وسایل تولیدکننده گرما مثل لامپهای گرمکننده، اولتراسوند و دیاترمی بوده و با این وسایل در هنگام درد حاد و شدید با گرم کردن کمر میتوانید درد بیمار را کاهش داد.
وی گفت: تنس وسیله دیگری است که با تولید جریان الکتریکی سطحی میتواند درد حاد را کاهش دهد. مطالعات نشان دادهاند که این وسایل بر درد مزمن و طول کشیده کمر اثر ندارد. همچنین این وسایل اثری در پیشگیری از کمردرد ندارند.
این متخصص پزشکی ورزشی خاطر نشان کرد: مطالعات اخیر نشان داده است استراحت در بستر بیشتر از یک تا دو روز برای کمردرد نه تنها فایدهای ندارد بلکه مضر است. پس هر چه زودتر فعالیت را شروع کنید زودتر کمرتان بهتر میشود.
وی بیان داشت:علت اینکه استراحت طولانیمدت برای کمر شما مناسب نیست و میتواند مدت کمردردتان را طولانی کند این است که با بیحرکتی، کمر و قسمتهای دیگر بدنتان خشک میشود، عضلات و استخوانهایتان ضعیف میشود، آمادگی جسمانیتان را از دست میدهید و افسرده میشوید.
کردی تصریح کرد:حساسیت شما به درد افزایش مییابد و در نتیجه درد را بیشتر احساس میکنید. هر چه مدت بیفعالیتی شما بیشتر شود بازگشت شما به وضعیت طبیعی سختتر میشود.
وی افزود: شاید در ابتدای شروع حمله کمردرد، شما نتوانید فعالیت کنید و حتی مجبور باشید برای یک یا دو روز به بستر بروید، اما باید بدانید که استراحت در بستر درمان کمردرد شما نیست و باید هر چه سریعتر تحرک و فعالیت خود را شروع کنید.
این متخصص با اشاره به اینکه بیمار حتما باید به توصیه های پزشکی دقت داشته باشد، افزود: حتی وقتی شما کمردرد دارید میتوانید فعالیت و ورزشهای سبک مثل پیادهروی شنا، دوچرخه ثابت و اعضای فعالیتهای روزمره و تفریحات را انجام دهید، بدون اینکه فشار بیش از حدی روی کمرتان بیاورید ولی با این وجود حتما با پزشک برای بهبودی بهتر مشورت کنید.