به گزارش دکتر سلام با شروع فصل سرد سال بیماری که معمولا سلامت مارا تهدید کند آنفولانزا می باشد همچنین این بیماری در کودکان بیشتر دیده می شود به همین علت بسیاری از افراد به والدین سفارش می کنند که فرزند خود را واکسینه کند! اما آنچه که اهمیت دارد این است که آیا واکسن آنفولانزا خطرناک است؟
زدن واکسن آنفولانزا برای چه کسانی خطرناک است؟!
دکتر عباس مومن زاده فوق تخصص بیماری های عفونی بیان کرد : آنفلوانزا بیماری است که حاد و بصورت ناگهانی همراه با تب شدید ، قرمزی چشم ، سردرد ، کوفتگی و درد در عضلات ، اسهال و استفراغ و در نهایت عفونت خود را نشان دهند و تفاوتهای زیادی با ویروس سرما خوردگی دارد و اینگونه نیست که اگر فردی واکسن آنفلوانزا را تزریق کند توقع داشته باشد که دیگر دچار سرما خوردگی نشود. خیر به هیچ عنوان این گونه نیست و فرد فقط دچار آنفلوانزا نمی شود.
به دلیل اینکه فصل آنفلوانزا از ابتدای مهر ماه شروع می شود و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه می یابد ، بهترین زمان برای دریافت واکسن ماه مهر و آبان است.
وی در خصوص افرادی که باید حتما از این واکسن استفاده کنند گفت : واکسن آنفلوانزای سالانه برای هر فردی که می خواهد احتمال ابتلا به بیماری را در خود کاهش دهد پیشنهاد می شود. با این حال این واکسن به خصوص برای افراد مستعد ابتلا به آنفلوانزای توصیه می شود. همه کودکان 6 تا 18 سال،افراد 50 سال و بیشتر،زنانی که قصد دارند در فصل آنفلوانزا باردار شوند،افرادی که در آسایشگاه و بیمارستان ها کار می کنند، افراد مبتلا به امراض مزمن قلبی ،کبدی ،خونی ، متابولیک و ریوی مثل آسم و بیماران مبتلا به عارضه های نخاعی حتما توصیه می شود از این واکسن حتما استفاده کنند .
وی افزود : ساکنان آسایشگاه ها ، کارکنان بخش مرغ داری و پرورش طیور ، پرسنل سازمان های دام پزشکی نیز حتما باید این واکسن را تزریق کنند .وزارت بهداشت هر سال کسانی را که در اولویت تزریق این واکسن هستند را مشخص می کند و به مراکز بهداشتی ابلاغ می کنند .
این واکسن که در ایران یک واکسن غیر فعال است و به صورت عضلانی ترزیق می شود برای کودکان زیر 36 ماه باید نیم دوز و از آن به بعد 1 دوز تزریق شود .لازم به ذکر است اگر کودکی برای اولین بار این دارو را تزریق می کند باید در 2 نوبت در حد فاصله 1 ماه تزریق گردد .
مومن زاده در رابطه با کسانی که نباید این واکسن را تزریق کنند متذکر شد : همه افرادی که در سال های گذشته این دارو را استفاده کردند و دچار مشکل شده اند بهتر است تزریق نکنند و کسانی که نسبت به تخم مرغ آلرژی دارند هم به هیچ عنوان نباید سمت این واکسن بروند و در آخر افرادی که دچار سندروم شلی عضلات هستند هم جز گروهی هستند که مصرف واکس آنفلوانزا به آنها توصیه نمی شود .
این واکسن 95% در کودکان موثر بوده و کودک را از ویروس های خطرناک آنفلوانزا در امان نگه می دارد و در افراد مسن تر حدود 50-60 درصد ایمنی دارد و والدین آگاه باشند کودکان به دلیل ضعیف بودن سیستم ایمنی بدنشان تحمل ویروس آنفلوانزا را به تنهایی ندارند به همین سبب خیلی توصیه می شوند کودکان این واکسن را قبل شروع سرما تزریق کنند .
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان