برای نگهداری از موادغذایی مختلف و مراقبت از آن ها در برابر فاسدشدن می توانید از برخی ترفندهای موثر کمک بگیرید تکنیک ها و فوت و فن های سرآشپزها برای نگهداری میوه ها ،حبوبات ،سبزیجات و گوشت سفید و قرمز را در این زمینه برایتان آورده ایم، آن ها را با دقت مطالعه کنید تا دیگر با غذای فاسد در یخچال مواجه نشوید.
- برای: –
- زمـان: کمتر از 15 دقیقه
- روش: خیلی آسان
گاهی وقتها در آشپزی بعضی چیزا اشتباه پیش می رود و غذا خراب میشود. اما گاهی اوقات میتوان این غذاها را نجات داد و آنها را به سفره برگرداند. در اینجا تعدادی از تکنیک هایی که به این کار می آیند را جمع آوری کرده ایم:
• اگر کاهو تلخ است، می توانید آن را چند دقیقه ای ( حدوداً ۱۵ دقیقه ) داخل محلول آب سرد و نمک قرار دهید.
• میوه های قرمز رنگ را قبل از شستن حتماً چند ساعت در یخچال قرار دهید تا زمان بیشتری سالم بمانند و لهیده نشوند.
• همیشه سیب را داخل نایلون پلاستیکی درباز در یخچال قرار دهید. سیب گازی از خود متصاعد می کند که به بهتر رسیدن سایر میوه ها و سبزی ها کمک خواهد کرد، بنابراین اگر میوه نرسیده ای دارید، از سیب برای رسیدن سریع تر آن استفاده کنید.
• هنگام سرخ کردن مواد غذایی، حرارت را از ۱۸۰ درجه سانتی گراد بالاتر نبرید. بعد از هر بار سرخ کردن، روغن درون ظرف را خالی و با دستمال آن را پاک کنید و دوباره روغن بریزید و مواد غذایی را سرخ کنید اما بعد از ۸ بار حتماً ظرف را بشویید. مواد غذایی سرخ شده را در اتمام کار روی حوله کاغذی بگذارید تا روغن شان خوب گرفته شود.
• برای خوش طعم شدن ماهی سرخ شده، چند دقیقه ای آن را در شیر نمک زده یا خامه تازه یا سیب زمینی رنده شده بخوابانید. برای گرفتن بوی ماهی نیز می توانید به روغن، قبل از قرار دادن آن روی حرارت، آب لیمو اضافه کنید.
• هنگام پختن حبوبات، داخل قابلمه چند قطره سرکه یا آب لیمو بریزید تا هم ظرف سفید بماند و هم طعم حبوبات بهتر شود.
• برای جلوگیری از وا رفتن کوفته گوشت و برنج، در آب قدری آرد بریزید و حرارت را بالا ببرید.
• اگر به غذا بیش از حد فلفل زده اید و خیلی تند شده است، چند دقیقه قبل از برداشتن از روی حرارت، آب یک عدد لیموترش تازه را در آن بریزید و خوب هم بزنید.
• برای گرفتن بوی پیاز قبل از خرد کردن آن در غذا، اجازه دهید ۵ دقیقه در آب جوش قل بزند. حتی می توانید پیاز را برش بزنید و چند ساعتی در آب، روغن یا آب لیمو قرار دهید.
• برای گرفتن بوی کلم در غذا می توانید از تکه ای نان خشک یا یک قاشق سوپخوری آرد استفاده کنید.
• برای نگهداری سبزی ها بعد از شستشو، آن ها را در حوله کاغذی بگذارید و بعد از گذاشتن در یک کیسه پلاستیکی، در یخچال قرار دهید.
• اگر می خواهید رنگ و بوی ادویه های قرمز رنگ حفظ شود، آن ها را در یخچال نگهداری کنید.
• اگر گوجه فرنگی ای خریده اید که هنوز کاملاً قرمز و رسیده نیست، چند روزی آن را در آفتاب یا محیط گرم بگذارید و بعد به یخچال منتقل کنید.
• برای شستن قارچ هرگز آن را در آب خیس نکنید بلکه با کمک یک برس نرم قارچ را تمیز و با دستمالی مرطوب پاک کنید و بعد با آب (در حد یک آبکشی ساده) بشویید.
• برای اینکه برنج سفید شود، می توانید چند قاشق غذاخوری ماست داخل ظرف برنج در حال جوش بریزید.
• اگر برنج بیش از حد جوش خورد، ۳-۲ قاشق غذاخوری آب لیمو به آن اضافه کنید تا وا نرود.
• اگر می خواهید سیب زمینی هنگام پختن ترک نخورد، قبل از پختن کمی کره یا روغن روی آن بمالید.
• برای ترد شدن کلم قرمز، مقداری آب داخل ظرف بریزید و روی اجاق بگذارید و ۲ قاشق غذاخوری سرکه به آن اضافه کنید. کلم ها را خرد کنید و داخل آب جوش و سرکه بریزید. بعد از مدت کمی آن ها را آبکش کنید. اگر کلم خردشده را در ظرف فلزی بریزید و چند دقیقه داخل فریزر قرار دهید هم بسیار ترد خواهد شد.
• برای سرخ شدن سریع تر پیازها، نصف قاشق چای خوری نمک به روغن درون تابه اضافه کنید. با این کار پیازها سریع تر سرخ می شوند و طعم بهتری پیدا خواهند کرد.
• به جای شکستن تخم مرغ با لبه ظرف، از سطحی صاف استفاده کنید. به این ترتیب هرگز پوسته تخم مرغ وارد غذا نمی شود.
• هنگام پختن حبوبات، داخل قابلمه چند قطره سرکه یا آبلیمو بریزید تا هم ظرف سفید بماند و هم طعم حبوبات بهتر شود.
آشپزی