ورزشکاران می توانند در رژیم اولیه غذایی خود از گوشت استفاده کنند به خصوص کسانی که تمایل به استفاده از مکمل های غذایی ندارند. چرا که گوشت کمک بسیاری به رشد عضلات می کند. گوشت سرشار از منابع کراتین است.
۱) گوشت حاوی کراتین است
گوشت به خصوص در افزایش قدرت و ارتقاء رشد عضلات به دلیل دارا بودن مقادیر قابل توجه کراتین در قیاس با سایر موادغذائی، بسیار مؤثر می باشد. کراتین یک منبع سوخت برای فعالیت لحظه ای عضلات به حساب می آید. ضمن این که به عضلات اجازه فعالیت با شدت بیشتر و برای مدت زمان طولانی تر را به وسیله دوباره پر کردن adenosine triphosphate (ATP) می دهد.
۲) گوشت حاوی کارتنین است
مرغ و ماهی هر دو به لحاظ کراتین و کازنتین موجود در آنها ضعیف می باشند. در صورتی که گوشت قرمز به میزان کافی حاوی هر دوی این عناصر می باشد. کازنتین برای حفظ روند نرمال متابولیسم چربی و همچنین عملکرد آمینواسیدهای شاخه ای (BCAAs) در بدن موردنیاز می باشد. همانطور که می دانید آمینواسیدهای (BCAAs) جزء مهمترین آمینواسیدها برای بدنسازها به شمار می آیند.
۳) گوشت حاوی پتاسیم و پروتئین می باشد
پتاسیم ماده معدنی است که در رژیم غذائی اکثر ورزشکارها با کمبود مواجه است. پائین بودن سطح پتاسیم می تواند در سنتز پروتئین خلل ایجاد کند. از معایب دیگر کمبود پتاسیم در رژیم غذائی می توان به کمتر شدن تولید هورمون رشد و IGF ۱ اشاره کرد. همانطور که می دانید . هر دو این هورمون ها در تحریک عضلات به رشد بسیار مؤثر می باشند. گوشت قرمز همچنین یک منبع غنی پروئین محسوب می شود. در هر ۱۰۰ گرم گوشت قرمز کباب شده ۲۲ گرم پروتئین درجه یک وجود دارد.
۴) گوشت حاوی آلانین (alanine) است
آلانین یک آمینواسید است که برای ساخت قند از پروتئین موجود د ر رژیم غذائی مورد استفاده قرار می گیرد. اگر میزان کربوهیدرات دریافتی پائین باشد. آلانین با مهیا ساختن سوخت برای عضلات برای ادامه تمرین به کمک می آید. از فواید اصلی این آمینواسید می توان به حفظ بافت عضلانی و جلوگیری از تجزیه شدن آنها برای تولید سوخت جهت اجراء تمرینات سنگین نام برد.
۵) گوشت یکی از منابع کم چرب CLA می باشد
بخش هائی از گوشت قرمز است که به لحاظ چربی موجود در آنها بسیار پائین می باشند. این واقعیت را در نظر بگیرید که گوشت قرمز سرشار از زنجیره لینولیک اسیدها (CLA) است که یک آنتی اکسیدانت قوی است که با آسیب دیدن بافت ها بر اثر اجراء تمرینات سنگین به مقابله می پردازد. همچنین مشخص شده است که (CLA) با عمل کردن مثل یک ماده آنتی کانولیک در حفظ توده عضلانی نیز بسیار مؤثر می باشد.
۶) گوشت حاوی آهن است
آهن یک ماده معدنی خونساز است که به وفور در گوشت یافت می شود و در قیاس با مقادیر مساوی در گوشت بوقلمون و مرغ این میزان آهن اصلاً وجود ندارد.
۷) گوشت حاوی روی و منیزیم می باشد
روی یکی از آنتی اکسیدان های دیگر بدن است که همانند گلوتامین و ویتامین B۶ در سنتز پروتئین و رشد عضلات نقش به سزائی دارد. روی موجب تقویت سیستم دفاعی بدن می شود منیزیم نه تنها از سنتز پروتئین محافظت نموده بلکه موجب ارتقاء قدرت عضلات و افزایش بازدهی تولید انسولین که یکی از اصلی ترین هورمون های آنابولیک بدن است نیز می گردد.
۸) گوشت حاوی ویتامین B۶ است
هر چه پروتئین دریافتی تان بیشتر باشد به همان میزان به ویتامین b۶ بیشتری نیز نیازمند می باشید. خوشبختانه در گوشت قرمز آنقدر ویتامین b۶ وجود دارد که بتواند سیستم دفاعی را در شرایط ایده آل حفظ نماید و بدین ترتیب با افزایش سنتز و متابولیسم پروتئین کمک به روند ریکاوری پس از اجراء تمرینات سخت و یا شدت خواهد شد.
۹) گوشت حاوی ویتامین B۱۲ است
ویتامین B۱۲ برای تولید سلول قرمز خون ضروری می باشد. سلول های قرمز وظیفه انتقال اکسیژن به بافت های عضلانی را دارند. ضمن اینکه با کمک به متابولیزه کردن محصولات ثانوی BCAAs حاصل، تا حدی انرژی مورد نیاز برای تمرین را تأمین می کند.
۱۰) گوشت تنوع بیشتری دارد
خوردن سینه مرغ به صورت روزها و هفته های متوالی واقعاً زجرآور است. در صورتی که گوشت لخم ران، فیله و … و به صورت کبابی، بخارپز و دستورهای پخت دیگر بسیار لذیذ و دلچسب می باشد.
واقعا عالی بود