به گزارش دکتر سلام محققان دانمارکی طی تحقیقات علمی خود به این نتیجه رسیده اند که افرادی که سکته مغزی داشته اند طی چند ماهه نخست بعد از این حمله ی عصبی ممکن است دچار افسردگی های شدید بشوند، همچنین شدت این افسردگی در در بازماندگان سکته مغزی در 3 ماه نخست، 8 برابر بیشتر از هم سن و سالانشان می باشد.
این مطالعه با بررسی اطلاعات گروه بزرگی از نجات یافتگان سکته مغزی نشان می دهد که حدود 25 درصد از این افراد در دو سال اول پس از سکته به افسردگی شدید مبتلا شده اند و بیش از نیمی از این افراد، افسردگی را در سه ماه نخست پس از سکته تجربه کرده اند.
به گزارش رویترز،این مطالعه که توسط محققان دانشگاه کپنهاگ در دانمارک صورت گرفته نشان می دهد بی تعادلی ناشی از سکته، مغز را مستعد ابتلا به افسردگی می کند.
این در حالیست که افسردگی نه تنها در تشدید عوارض سکته مغزی نقش دارد، بلکه احتمال بیماری زوال عقل و بیماری های قلبی را نیز افزایش می دهد. افسردگی در حال حاضر یکی از مهمترین چالش های جامعه بهداشت جهانی است.
این مطالعه نشان می دهد افسردگی با سن رابطه مستقیم دارد و احتمال ابتلا به آن در زنان بیشتر است.
محققان درمورد اختلالات خلقی پس از سکته مغزی به خانواده ها هشدار می دهند و معاشرت با افراد شاد، رژیم غذایی مدیترانه ای و ورزش منظم را در پیشگیری از افسردگی موثر می دانند. از طرفی این مطالعه نشان می دهد سکته مغزی با رعایت رژیم غذایی، کاهش وزن، ورزش منظم و اجتناب از سیگار، الکل و تنش روحی تا 90 درصد قابل پیشگیری است.
نتایج این مطالعه در نششریه JAMA Psychiatry منتشر شده است.
منبع:ایرنا