از خطرات وجود سم آرسنیک اطلاع دارید این ماده خطرناک سمی می تواند در ایجاد سرطانهای مثانه,ریه, پوست و نیز بیماری قلبی و دیابت نوع 2در بدنتان نقش زیادی داشته باشد براکاهش خطر این سم در برنج می توانید آن را بخیسانید و سپس بپزید همچنین از غلات و جو و برنج قهوه ای نی می توانید به جای برنج سفید استفاده کنید
ارسنیک بهطور طبیعی در قشر زمین وجود دارد، اما منابع آلایندهای مانند آفتکشهای بر پایه آرسنیک و کود مرغی (مرغها ممکن است مواد غذایی حاوی آرسنیک خورده باشند) آرسنیک را وارد خاک، آب و هوا میکنند.
قرارگیری مکرر در معرض مقادیر کم آرسنیک میتواند خطر سرطانهای مثانه، ریه، پوست و نیز بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد. بررسیهای اخیر همچنین بیانگر این هستند که قرار گرفتن جنین در معرض آرسنیک در رحم ممکن است اثراتی بر دستگاه ایمنی نوزاد بگذارد.
گیاه برنج با توجه به اینکه در آب کشت میشود، نسبت به سایر غلات راحتتر آرسـنیک غیرآلی را جذب میکند. میزان آرسـنیک سمی غیرآلی در برنج بسته به نوع و محل کشت آن متفاوت است و باید در آزمایشگاه تعیین شود.
آرسـنیک در پوستههای بیرونی دانه برنج که در رونده تهیه برنج سفید برداشته میشوند، جمع میشود و به همین علت است که برنج قهوهای بهطور میانگین ۸۰ درصد بیش از برنج سفید آرسنیک دارد. البته در مقابل برنج قهوهای مواد مغذی بیشتری نیست به برنج سفید دارد.
سازمان غذا و داروی آمریکا در حال بررسی این موضوع بوده، اما هنوز حد مجازی برای میزان آرسنیک در برنج تعیین نکرده است. چآرسنیک دین مقدار مجاز آرسـنیک در برنج در حد ۱۵۰ بخش در هر میلیارد بخش معین کرده است. سازمان غذا و داروی امریکا بهتازگی پیشنویس راهنمایی را منتشر کرده است که در صورت تصویب تولیدکنندگان مواد غذایی را ملزم میکند تا میزان آرسـنیک غیرآلی در غلات آماده تهیهشده از برنج برای کودکان در حد ۱۰۰ بخش در هر میلیارد واحد محدود نگهدارند. سازمان ایمنی غذای اروپا قبلاً محدودیت میزان آرسنیک در این سطح را در فراوردههای برنج تائید کرده است.
آکادمی متخصصان کودکان آمریکا هم توصیه میکند به والدین توصیه میکنند از غلات گوناگونی مانند گندم، جو دو سر، چاودار و نه صرفاً برنج برای تهیه غذای کودکان استفاده کنند.
شیوه پختن برنج هم میتواند بر میزان آرسـنیک در آن تأثیر بگذارد. هر نوع برنجی را قبلاً از پختن بخیسانید و بهطور کامل آبکشی کنید، اگر هنگام پختن به نسبت۶ فنجان آب به یک فنجان برنج استفاده کنید و آب اضافی باقیمانده پس از پخت برنج را خالی کنید. با این روش گرچه مقداری از ویتامینها و مواد مغذی برنج از دست میرود، اما حدود ۳۰ درصد از میزان آرسـنیک غیرآلی برنج کاسته میشود.
گیاه یاب