در دنیای نوین امروز و با توجه به گسترش روز افزون علم و دانش هر روزه دانشمندان به کشف های جدیدی از علم دست می یابند از جمله این دستاورد ها دستیابی به دانش مهندسی ژنتیک و دستکاری ژنی می باشد که با این روش می توان بسیاری از مواد غذای و خوراکی را غنی سازی نمود
بهروز جنت مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ؛ با اشاره به اینکه امروزه نان سهم زیادی در سبد غذایی مردم دنیا را دارد، گفت: علی رغم اینکه کشور ما از لحاظ مصرف سرانه نان یکی از پرمصرف ترین کشورهای جهان است، مشکلات تولید نان باکیفیت به طور درست و اصولی چاره اندیشی نشده است.
وی در ادامه با بیان اینکه اقدامات نسنجیده و بعضاً بدون مطالعه و برنامه ریزی دقیق و کاربردی موجب ایجاد مشکلات این حوزه شده است، تصریح کرد: امروزه وجود این معضلات پیچیده برای تولید نان با کیفیت موجب هدر رفت ثروت ملی کشور شده و هنوز سطح تغذیه ای آن بدلیل استفاده از مواد مضر در وضعیت قابل قبول نیست.
مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو یافتن سریع راهکارهای مناسب را برای جلوگیری از ایجاد مخاطرات برای نسل فعلی و آینده کشور ضروری خواند و گفت: تولید نان با کیفیت بالا، باید در اولویت برنامه ریزی کشور قرار گیرد چراکه یکی از راههای پیشگیری از کمبود ریز مغذی ها در هر کشوری غنی سازی مواد غذایی پرمصرف است.
وی سرانه مصرف نان در ایران را 130 کیلوگرم عنوان کرد و افزود: باتوجه به مصرف بالای ایرانیان از نان، می توان آن را یکی از مناسب ترین حامل ها برای غنی سازی با انواع ریزمغذی ها مانند آهن و اسیدفولیک برشمرد. لازم به ذکر است که غنی سازی نان با این ریزمغذی ها هیچ تاثیر معناداری بر رنگ و طعم آن ندارد.
جنت از بازنگری در ضابطه های مواد غذایی بویژه آرد خبرداد و بیان کرد: غنی سازی این ماده با آهن و اسید فولیک در دستور کار قرار گرفته و پیرو همین برنامه مقدار آرد تولیدی و پرمیکس مصرفی که بعنوان یکی از راههای پیشگیری از کمبود ریز مغذی ها در هر کشوری غنی سازی مواد غذایی پرمصرف است؛ در مجموع قطب های دهگانه کشوری مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: پس از ارزیابی های صورت گرفته از حدود 4 میلیون و 750هزارتن ارد تولیدی خبازی بجز سنگک با مصرف 900 هزار کیلو گرم پرمیکس، 4 میلیون و 690 هزار تن آن به ارد خبازی غنی سازی شده تبدیل می شود.
مدیر کل نظارت بر فراورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با اشاره به انجام حدود 20 هزار نمونه برداری در قطب های دهگانه، از مورد قبول واقع شدن حدود 19 هزار مورد آز آنها خبرداد و یادآور شد: باتوجه به اقدامات صورت گرفته به نظر میرسد گام عملیاتی بسیار مهمی در غنی سازی آرد به عنوان ماده اصلی فراورده غذایی استراتژیک نان، برداشته شده است.