امروزه محصولات ارگانیک جای خود را در سبد غذایی اغلب کشور های جهان اول یافته اند. به گفته محققان و در پی تحقیقاتی که صورت گرفته است دانشمندان دریافته اند که سموم و آفت اش ها در دراز مدت می توانند بر روی ژنتیک انسان تاثیر گذاشته و باعث به وجود آمدن ناهنجاری های ژنتیکی می شوند .
امین افتخار- کارشناس محیطزیست با بیان اینکه محصولات ارگانیک از تخریب طبیعت و ایجاد آلایندگی میکاهند، گفت: این درحالی است که مواد غذایی ارگانیک در سبد مواد مصرفی شهروندان ایرانی حضور کمرنگی دارند.
افتخار ادامه داد: محصولات ارگانیک فاقد افزودنیهای غذایی بوده و کمتر به بقایای آفتکشهای آلی آلوده هستند؛ در نتیجه این محصولات سالمتر خواهند بود.
افتخار درباره دیگر فواید استفاده از محصولات ارگانیک گفت: این محصولات بهدلیل اینکه پس از برداشت در مدت زمان کمتری، بهدست مصرفکننده میرسند، خوشمزه و خوشطعمتر هستند.
وی با اشاره به دستکاریهای صورت گرفته در محصولات تراریخته گفت: بهدلیل توجه به ظاهر، رنگ، ارتقای ماندگاری، افزایش تولید و مقاوم کردن محصولات در برابر صدمات ناشی از حمل و انبارداری، این مواد غذایی نسبت به محصولات ارگانیک از کیفیت و ارزش تغذیهای کمتری برخوردار هستند.
افتخار درباره مضرات استفاده از محصولات تراریخته یادآور شد: بقایای محصولات تراریخته برای محیطزیست نامناسب است و تا مدتها بهصورت مخفی در طبیعت باقی میماند.
وی ادامه داد: تغییرات ژنتیک بهوجود آمده در محصولات تراریخته باعث آسیب رسیدن به برخی از ارگانیسمها مانند آفات و حشرات در اکوسیستم طبیعی شده و از تنوع زیستی آنها میکاهد.
وی درباره ضرورت استفاده از کشاورزی ارگانیک بیان داشت: در کشاورزی ارگانیک، آب توسط مواد شیمیایی آلاینده مانند کودهای مصنوعی آلوده نمیشود. در این نوع از کشاورزی، تعادل اکوسیستم و حاصلخیزی خاک حفظ شده و فرسایش خاک نیز تا 50درصد کاهش مییابد.