دبیر انجمن آترواسکلروز ایران، در هجدهمین کنگره بین المللی قلب و عروق در برج میلاد سکته ی قلبی را به عنوان شایعترین علت مرگ و میر در ایران نام برد، در حالی که این آمار در اروپا رو به کاهش است اما متاسفانه در کشور عزیزمان ایران به علت نبود برنامه های مناسب پیشگیرانه و آگاهی های مناسب و روش زندگی غلط و و مواد خوراکی مضر همگی موجب بروز افزایش مشکلاتی از این قبلی شده اند.وی از چاقی، دیابت و عدم تحرک فیزیکی و همچنین مصرف مواد دخانی به عنوان دلایل اصلی بروز بیماریهای قلبی و عروقی نام برد و گفت: با تشخیص به موقع میتوان از آمار مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی کاست.
دبیر علمی هجدهمین کنگره بینالمللی تازههای قلب و عروق با اشاره به اینکه داروهای جدید، روشهای غیر جراحی، برنامههای ملی پیشگیری از استعمال دخانیات از جمله محورهای بحث در این کنگره است، گفت: ۲۶ درصد مردان ایرانی سیگاری هستند و این مسئله آمار ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش میدهد.
اسلامی با بیان اینکه ۸۵ درصد افراد مبتلا به فشار خون بالا از عارضه خود خبر ندارند، گفت: طبق آخرین آمارهای ارائه شده ۵۰ درصد جامعه شهری ایران افزایش وزن دارند که این مشکل می تواند خطر مرگ و میر را افزایش دهد.
وی با تأکید بر ضرورت اجرای برنامههای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی، افزود: متخصصین قلب و عروق کشورمان در سطح پزشکان اروپایی و آمریکایی بوده و تنها ضعف ما پیشگیری است.
اسلامی در ارتباط با بیماریهای مادرزادی قلبی نیز، گفت: سوراخ بین دو دهلیز یا بین دو بطن از شایعترین بیماریهای قلبی مادرزادی در کشور به شمار میرود و احتمال بروز آن در زایمانهای طبیعی یک درصد است که اغلب خفیف بوده و با تشخیص به موقع درمان میشوند.
وی، شایعترین علت مرگ و میر در کشورمان را سکته قلبی دانست و افزود: ۲۰ تا ۳۰ درصد مرگ و میر در ایران بر اثر سکته قلبی رخ می دهد.
اسلامی، علت اصلی سکته قلبی در جوانان را مصرف مواد دخانی و استرس برشمرد و گفت: با اجرای برنامههای پیشگیرانه می توان به میزان قابل توجهی از بروز بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری کرد.
منبع:بلاغ