salmonella

در کل حیوانات خانگی برای کودکان جذاب میباشند؛ چرا که معمولا حیوانات همبازی خوبی برای بچه ها هستند. در ایران پرطرفدارترین حیوان خانگی جوجه های رنگی میباشند، اما شما به عنوان پدر و مادر آیا می دانید که وجود آن ها می تواند به مسمومیت سالمونلا در نوزادان شما منجر شوند؟ کمااینکه مسمومیت سالمونلا دلایل مختلفی دارد که با آگاه بودن از آن ها میتوانید از مبتلا شدن کودکتان جلوگیری کنید. در ادامه این دلایل را به شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید.

مسمومیت سالمونلا چیست؟

میکروب های مضری مانند سالمونلا که در جوجه های کوچکی مانند جوجه اردک، جوجه های مرغ، جوجه های بوقلمون ها و جوجه های غاز وجود دارد، گاهی اوقات می تواند تهدیدی جدی برای زندگی شما به ویژه برای کودکانتان باشد. برخی از بچه ها که به طور مداوم در نزدیکی این جوجه ها بازی می کنند، به دلیل ابتلا به میکروب سالمونلا، به احتمال زیاد از این بیماری رنج خواهند برد.
جوجه مرغ ها و یا جوجه غازهایی را که در منزل نگه می داریم، ممکن است سالم بوده و یا می توانند حامل میکروب سالمونلا باشند. عفونت حاصل از این میکروب ها با لمس کردن، یا نوازش جوجه های آلوده به سرعت در بدن کودکان شما گسترش می یابد. گاهی اوقات، نگهداری جوجه ها در قفس هم می تواند منجر به بروز عفونت در کودک شما شود. میکروب سالمونلا همیشه در لای پرهای جوجه ها و یا منقار آن ها، گیاهان و خاک اطراف محل زندگی جوجه های آلوده وجود دارد.

علل مسمومیت سالمونلا در کودک:

عفونت سالمونلا نه تنها فقط از طریق لمس جوجه ها، بلکه توسط انسان نیز گسترش می یابد. همچنین، این عفونت می تواند درگوشت طیور نپخته،گوشت ماهی ها، شیر و محصولات لبنی هم وجود داشته باشد. کودک شما هم می تواند با خوردن همان گوشت ها به این میکروب سالمونلا آلوده شود.

علائم مسمومیت سالمونلا در کودک:

میکروب سالمونلا می تواند کودک شما را بیمارکرده و علائم زیر را نمایان کند:
• استفراغ
• اسهال
• تب
• گرفتگی عضلات شکم و درد شدید در آن ها
• سردرد
• به وجود آمدن لکه های ریز صورتی بر روی پوست کودک

 

نوزادان و افراد مسن بیشتر در معرض خطر ابتلا به میکروب سالمونلا قرار دارند، زیرا سیستم ایمنی بدن آن ها ضعیف است. از آن جایی که سیستم ایمنی بدن کودکان قوی نیست، در ابتلا به این میکروب علائم شدیدتر و بیشتری در آن ها دیده می شود.
در بدترین حالت، میکروب سالمونلا از روده ها به داخل سلول های خونی فرزند شما گسترش خواهد یافت و می تواند عوارض جدی در کودک به وجود آورد. تنها گزینه برای مقابله با عفونت سالمونلا درمان فرد مبتلا با آنتی بیوتیک ها می باشد.
دیده شدن علائم سالمونلا در کودکان می تواند 48 ساعت پس از ابتلا کودک به این عفونت شروع شود و حتی برای ماه ها هم ادامه یابد. اگر هر یک از علائم به درستی شناسایی شده، سپس کودک را به پزشک نشان داده و مراقبت های پزشکی با مشورت او بلافاصله انجام گیرد، جای نگرانی نیست. ولی ثابت شده است که اگرمسمومیت سالمونلا را نادیده بگیرید، می تواند تهدید بزرگی برای زندگی کودک شما باشد.

کودک و درمان مسمومیت سالمونلا:

اگر بدن فرزند شما هر گونه علائم مسمومیت ابتلا به سالمونلا را نشان می دهد، بلافاصله برای جلوگیری از هر گونه عوارض جدی، او را نزد پزشک ببرید و با متخصص اطفال مشورت نمایید.

salmonella2

پیشگیری از مسمومیت سالمونلا در کودک:

در این مقاله چند اقدام احتیاطی برای حفاظت کودک خود از این عفونت بیان شده، که عبارتند از:

1.حفاظت کودک با طبخ مناسب غذا:

به عنوان یک مادر اگر می خواهید از مسمومیت سالمونلا در کودک خود جلوگیری کنید، باید اطمینان حاصل کنید که طبخ گوشت به درستی صورت گرفته باشد. با پخت و پز مناسب، میکروب های سالمونلا از بین رفته و به کودک شما با خوردن آن آسیبی نخواهد رسید.

2. مراقبت مناسب کودک وقتی با تخم مرغ تغذیه می کنید:

مطمئن شوید که طبخ تخم مرغ به درستی وکامل انجام شده باشد، و هرگز از تخم مرغ های شکسته به دلیل خطر ابتلا به باکتری سالمونلا در وعده های غذایی کودک خود، استفاده نکنید، چون خطر وجود این میکروب در تخم مرغ های شکسته بالاتراست.

3. حفظ نظافت کودک برای جلوگیری از عفونت:

میکروب سالمونلا از طریق آلودگی وسایل مورد استفاده قرار گرفته توسط شما هم گسترش می یابد، از این رو اطمینان حاصل کنید که تخته ی برش، و چاقو ها که برای برش دادن از آن ها استفاده می شود و ظروف پخت و پز گوشت هم به طور کامل تمیز شده باشند.

4. اجتناب کودک از خوردن مواد غذایی خام و یا محصولات خام :

برخی از محصولات مانند موس های شکلات، دسرهای ایتالیایی، بستنی های خانگی، مخلوط زرده تخم مرغ ها، دوغ های کوکی و سایرمحصولات حاوی تخم مرغ خام می تواند حامل میکروب سالمونلا باشد. عاقلانه این است که از استفاده این محصولات برای بچه های خود، خودداری نماییم تا از مسمومیت سالمونلا در آن ها جلوگیری شود.

5. شستن مناسب دست های کودک:

رعایت نظافت عمومی برای جلوگیری از ابتلا به عفونت سالمونلا در فرزند شما بسیار مهم است.

6. مراقب حیوانات خانگی خود باشیم:

اگر شما حیوانات خانگی را در خانه خودتان نگه می دارید، بسیار مراقب مدفوع آن ها باشید . دست های خود را پس از دست زدن به حیوانات خانگی خود بشویید و بعد از اینکه از تمیز بودن دست های خود اطمینان حاصل کردید به نوزادان خود نزدیک شوید و به آن ها دست بزنید.

7. یخچال کردن موادغذایی برای سلامتی کودک:

برای حفظ سلامتی خود و بچه هایتان، مواد غذایی پخته شده را در خارج از یخچال برای مدت طولانی نگه ندارید.

آلرژی غذایی اغلب با بعضی از بیماریها اشتباه گرفته می شود و این ممکن است نتیجه بدتری بدهد. حساسیت غذایی در کودکان، علل و درمان آن می تواند برای تشخیص بهتر حساسیت غذایی کودکان کافی باشد.

منبع: وب سایت مامانم