f3baa61d-414c-4178-a87e-65d28c0e2c03

به گفته مقامات بهداشتی هندوستان از هفته ی گذشته تا به امروز 11 نفر از اهالی پایتخت هندوستان، دهلی بر اثر ابتلا به بیماری تب زرد جان باختند. همچنین تعداد افرادی که به این بیماری مبتلا شدن یک هزار و 57 مورد در دهلی نو گزارش شده است.
‘نجیب جانگ’ فرماندار شهر دهلی با تشکیل کارگروهی ویژه متشکل از کارشناسان مرکز ملی مبارزه با بیماری های هند ،اقدامات پیشگیری برای مبارزه با این بیماری را در دستور کار قرار داده است .
‘ساتیندر جین’، وزیر بهداشت دهلی نو با لغو مرخصی کارکنان بیمارستان ها از آنها خواسته است برای دادن خدمات مناسب در دو ماه آینده نیروی کار موقت جدید استخدام کنند.
دولت محلی دهلی نو نیز تبلیغات وسیعی برای آگاهی مردم در خصوص این بیماری و راههای پیشگیری از آن را آغاز کرده است .
دولت همچنین از شهرداری ها خواسته است در روزهای آینده برای کنترل تخم گذاری و تکثیر پشه های عامل بیماری تب زرد را بررسی کنند.
مقامات دولتی همچنین از بیمارستان ها خواسته اند که هیچ بیمار مشکوک ابتلا به بیماری های تب دنگی و تب زرد را رد نکنند.
پزشکان معتقدند که افراد مبتلا به تب زرد معمولا به دلیل این ویروس جان خود را از دست نمی دهند اما اگر بیماران دارای بیماری های دیگر باشند، ویروس چکونگونیا می تواند سبب اختلال شدید در ارگان های بدن بیمار شود.
دولت دهلی نو همچنین بیش از یک هزار تخت اضافی را برای بستری بیماران مبتلا به تب زرد و دنگی در بیمارستان های پایتخت در نظر گرفته است .
براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی ابتلا به بیماری تب زرد با افزایش سن و بیماری های دیگر می تواند منجر به مرگ افراد شود.
پزشکان در دهلی نو پیش بینی کردند که تعداد مبتلایان به بیماری تب زرد در یک ماه آینده در این کشور افزایش می یابد.
این بیماری مانند تب دنگی باعث ایجاد خارش و جوش های قرمز در پوست می شود اما برخلاف تب دنگی که گاه به دلیل کاهش شدید پلاکت خون موجب خون ریزی داخلی در بدن بیمار می شود ،خطرناک نیست.
دکتر کی کی اگروال متخصص داخلی گفت که بیماری تب زرد با ایجاد عفونت و ورم در مغز می تواند منجر به مرگ کودکان و بزرگسالان شود.
وی خاطرنشان کرد بیماری تب زرد پس از یک دهه از شیوع گسترده بار دیگر در دهلی نو و مناطق شمالی این کشور گسترش یافته است.
براساس بررسی های صورت گرفته 86 درصد پشه های عامل بیماری تب زرد در مخازن آب خانگی مانند بشکه ها ، گلدان ها و ساختمان های درحال ساخت تکثیر می شود.
وزارت بهداشت هند اعلام کرد با رعایت بهداشت و اجرای برنامه پیشگیری می توان از شیوع بیماری های ویروسی جلوگیری کرد.
براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی ،بیماری های ویروسی مانند تب دنگی، تب زرد و مالاریا سالانه 17 هزار و 649 کرور روپیه به هند ضرر می رسانند.
تب دنگی یکی از بیماری هایی است که پشه موسوم به ایدیس اجیپتی ناقل ویروس زیکا از جمله عامل انتقال و شیوع آن ذکر شده و ابتلای به آن با خارش پوست ، تب شدید، اختلال در سیستم گوارشی و بدن درد شروع و در مواردی منجر به کاهش شدید فشار خون و منجر به مرگ مبتلایان می شود.

منبع:ایرنا