آیا میدانستید در فصول گرم سال احتمال ابتلای بانوان به دیابت بارداری بیشتر است و ریسک آن در ماههای گرم سال افزایش می یابد درجه حرارت و دمای هوا تاثیارت مستفیمی بر جریان خون زنان باردار خواهد گذاشت بهتر است قندخون خود را در این ماهها از سال کنترل و تنظیم کنند افزایش سطح گلوکز در طول ماههای گرمتر فصل تابستان به وفور دیده می شود.
برنامهریزی برای حامله شدن در ماههای گرم تابستان و زمانی که درجه حرارت هوا زیاد میشود، ممکن است ایده خوبی برای زنان نباشد زیرا مطالعات نشان میدهد در این فصل، یا به بیان بهتر، در هوای گرم، دیابت حاملگی افزایش مییابد.
بر اساس یافتههای مطالعاتی که اخیرا در جلسه انجمن اروپایی مطالعات دیابت (EASD) و در مونیخ آلمان ارائه شده، معلوم شده است که حرارت بالا میتواند باعث افزایش ۵۱ درصدی در وضعیت قند خون و فزونی احتمال ابتلا به دیابت بارداری شود.
به گزارش سلامت آنلاین به نقل از بیزنس استاندارد، محققان گفتهاند بررسی الگوهای فصلی تحمل گلوکز نشان داده که افزایش سطح قند خون در زنان باردار میتواند منجر به بروز دیابت بارداری در آنها شود؛ چنان که مطالعه آنها مشخص کرده ماههای تابستان با افزایش سطح قند خون مرتبط است و بر همین اساس، فراوانی دیابت بارداری در مقایسه با فصول دیگر سال، به میزان ۵۱ درصد (یا ۱/۵ برابر) بیشتر میشود.
«آناستازیا کاتسارو»، از دانشگاه «لوند» سوئد، در این زمینه گفت: یافتههای ما حاکی از آن بود که تغییرات فصلی در غلظت گلوکز خون اثرگذار است و اوج آن طی فصل تابستان در زنان مبتلا به دیابت حاملگی بیشتر نمود دارد».
او افزود: «اثر تغییرات ناشی از درجه حرارت بر جریان خون محتمل است بر ترکیب خون مویرگی که مخلوطی از خون شریانی و وریدی محسوب میشود نیز اثرگذار باشد. نتیجه چنین اثری افزایش سطح گلوکز در طول ماههای گرمتر فصل تابستان است».
محققان برای انجام این مطالعه، ۱۱۵۳۸ زنی را که در هفته بیستوهشتم بارداری بودند، طی سالهای ۲۰۰۳-۲۰۰۵ در جنوب سوئد با آزمایش تحمل گلوکز خوراکی (OGTT) مورد بررسی قرار دادند و نتایج بررسیهای یک دوره سهساله را با هم در ماهها و فصول مختلف گروهبندی کردند. در مجموع ۴۸۷ زن (۴/۲ درصد) از زنان، در طول دوره مطالعه مبتلا به دیابت بارداری تشخیص داده شدند.
این تحقیق همچنین نشان داد که فراوانی ماهانه دیابت از ۲/۹ درصد در ماه مارس به ۵/۸ درصد در ماه ژوئن میرسد. علاوه بر این، فراوانی فصلی نیز از ۳/۳ درصد در فصل بهار به ۵/۵ درصد در فصل گرم تابستان فزونی پیدا میکند که در نظر محققان حاکی از تفاوت معناداری برای هر دو آمار ماهانه و فصلی به شمار میرفت. در این بازه زمانی، حرارت ماهانه از ۰/۶- سانتیگراد در زمستان تا ۱۷/۷ سانتیگراد در تابستان متغیر بود.
به گزارش سلامت آنلاین به نقل از بیزنس استاندارد، محققان گفتهاند بررسی الگوهای فصلی تحمل گلوکز نشان داده که افزایش سطح قند خون در زنان باردار میتواند منجر به بروز دیابت بارداری در آنها شود؛ چنان که مطالعه آنها مشخص کرده ماههای تابستان با افزایش سطح قند خون مرتبط است و بر همین اساس، فراوانی دیابت بارداری در مقایسه با فصول دیگر سال، به میزان ۵۱ درصد (یا ۱/۵ برابر) بیشتر میشود.
«آناستازیا کاتسارو»، از دانشگاه «لوند» سوئد، در این زمینه گفت: یافتههای ما حاکی از آن بود که تغییرات فصلی در غلظت گلوکز خون اثرگذار است و اوج آن طی فصل تابستان در زنان مبتلا به دیابت حاملگی بیشتر نمود دارد».
او افزود: «اثر تغییرات ناشی از درجه حرارت بر جریان خون محتمل است بر ترکیب خون مویرگی که مخلوطی از خون شریانی و وریدی محسوب میشود نیز اثرگذار باشد. نتیجه چنین اثری افزایش سطح گلوکز در طول ماههای گرمتر فصل تابستان است».
محققان برای انجام این مطالعه، ۱۱۵۳۸ زنی را که در هفته بیستوهشتم بارداری بودند، طی سالهای ۲۰۰۳-۲۰۰۵ در جنوب سوئد با آزمایش تحمل گلوکز خوراکی (OGTT) مورد بررسی قرار دادند و نتایج بررسیهای یک دوره سهساله را با هم در ماهها و فصول مختلف گروهبندی کردند. در مجموع ۴۸۷ زن (۴/۲ درصد) از زنان، در طول دوره مطالعه مبتلا به دیابت بارداری تشخیص داده شدند.
این تحقیق همچنین نشان داد که فراوانی ماهانه دیابت از ۲/۹ درصد در ماه مارس به ۵/۸ درصد در ماه ژوئن میرسد. علاوه بر این، فراوانی فصلی نیز از ۳/۳ درصد در فصل بهار به ۵/۵ درصد در فصل گرم تابستان فزونی پیدا میکند که در نظر محققان حاکی از تفاوت معناداری برای هر دو آمار ماهانه و فصلی به شمار میرفت. در این بازه زمانی، حرارت ماهانه از ۰/۶- سانتیگراد در زمستان تا ۱۷/۷ سانتیگراد در تابستان متغیر بود.
سلامت آنلاین