در سنین پیری هم می توان شاد و خوشحال بود در صورتی که ضعف جسمانی و بیماری نباشد میتوان از سلامت روحی و روانی بالایی برخوردار باشید سلامت جسمی در این زمینه نقش زیادی ایفا میکند فاکتورهای سلامت روانی در سالمندان و رضایت از زندگی می تواند باعث طول عمر این افراد شود.
محققان در پژوهش جدیدی پی بردهاند که افراد وقتی پا به سن میگذارند خوشحالتر هستند و سلامت ذهنی بیشتری دارند. بنابراین اگر شما در دههی ۲۰ زندگیتان هستید و کلی استرس دارید، نگران نباشید، روزهای بهتری در انتظارتان است.
شرکتکنندگان جوان، بر خلاف نسلهای قدیمیتر میزان بیشتری استرس، علایم افسردگی و اضطراب نشان دادند. در میان آنها، جوانترین، یعنی کسانی که در دهه ۲۰ و ۳۰ بودند، سختترین دوران را داشتند.
شاید ما فکر کنیم که افزایش مشکلات جسمی با کهولت سن، روی شادی و سلامت ذهنی ما هم تاثیر منفی میگذارد، اما تحقیقات نشان میدهند که لزوما اینطور نیست.
محققان فکر میکنند که وقتی سن ما بیشتر میشود، اهداف و تمرکزمان در زندگی تغییر میکند، این باعث میشود که از چیزهای ساده و قابل دسترسی رضایت بیشتری به دست بیاوریم. «لورا کارستنسن»، یک محقق سالخوردگی از دانشگاه استنفورد میگوید :«وقتی انسانها با انتهای راه مواجه میشوند، اهدافشان از ماجراجویی و گسترش افقهایشان به لذت بردن از روابط انسانی و تمرکز بر فعالیتهای معنادار تغییر میکند. وقتی ما روی اهدافی تمرکز میکنیم که از نظر عاطفی بامعنا هستند، زندگی بهتر میشود، احساس بهتری داریم و احساسات منفی کمتر اتفاق میافتد و کوتاهتر میشوند.»
یک روانشناس به نام «آرتور استون» میگوید: «فرضیههای زیادی درباره اینکه چرا افراد مسنتر خوشحالتر هستند، وجود دارد. اما ما هنوز نمیتوانیم به طور کامل علت این موضوع را توضیح دهیم.»
منبع : دیجی مگ
الودکتر