تعجب ،غافلگیرشدن و شور و هیجان در بازی دالی موشه نهفته است ،اکثر کودکان در دوسال اول زندگشان این بازی را به یاد می آورند و آن را تجربه کرده اند این بازی کودکانه می تواند رشد شناختی و قدرت تمرکز و تفکر اطفال را تقویت کند و هوشیاری وی در تشخیص مکان فردمقابل را بالا ببرد،از این بازی با کودکتان غافل نشوید.
چرا کودکان از بازی “دالی موشه” لذت می برند؟ دالی موشه نوعی بازی است که از موانع زبانی و فرهنگی سراسر دنیا عبور کرده و به یک بازی جهانی تبدیل شده است.
یکی از ما چشم هایش را مخفی کرده سپس یواش یواش آنها را آشکار می کند. این کار موجب خنده شدید نوزادان می شود که به دنبال آن، ما را هم به خنده وامی دارد و بارها و بارها این بازی تکرار می شود .
“دالی موشه ” هیچ وقت کهنه نمی شود واز نسلی به نسل بعد منتقل می شود. اما ما انسان ها با ویژگی های منحصر به فرد در مکان های منحصر به فرد و با ژن های خاص خود متولد می شویم، پس چرا کودکان سراسر دنیا این بازی را دوست دارند؟
کودکان نمی توانند کتاب بخوانند و همچنین افراد زیادی را نمی شناسند، بنابراین تداوم شگفتی و فراگیری فرهنگی “دالی موشه” شاید اشاره ای است به این موضوع که این بازی چیزی اساسی در ذهن نوزادان را فعال می کند و صرفا نوعی عادت یا مد روز نیست. این بازی می تواند به ما اساس چیزی که افکار یک انسان بزرگسال برآن بناشده است را نشان دهد.
تئوری اولیه مبنی براینکه چرا نوزادان از “دالی موشه” لذت می برند تعجب و شگفتی شان از دیدن دوباره چیزهایی است که ناپدید شده اند.
البته از نظر ما بزرگسال ها این موضوع دلیل خوبی برای خندیدن نیست. اما وقتی از دید کودکان به این مساله فکر کنید می توانید این موضوع را بپذیرید.
کودکان در ابهامی یکنواخت و دایمی قراردارند و باید به تدریج اتفاقاتی که اطراف شان رخ می دهد را بشناسند و درک کنند.
شما وقتی صدای کسی را درخانه بشنوید می دانید او دور نیست و اگر آن فرد از پشت مبل صدای تان کند می دانید که او هنوز وجود دارد اما با خود لحظه ای فکر کنید که با چه دلایلی و چگونه به این درک و اطمینان رسیده اید.
ژان پیاژه ، روانشناس سوئیسی، این اصل را “تداوم شی ء” نامیده است.
این اصل در واقع درک وجود جسمی است حتی وقتی دیده نمی شود و بنابرگفته “پیاژه” دو سال اول زندگی کودکان طول می کشد تا این اصل را درک کنند و مسلما در این دو سال، بازی “دالی موشه” برای آنها بسیار جالب و مهم است.
وقتی از این نگاه به بازی “دالی موشه” بنگرید دیگر تنها سرگرمی و شوخی به نظر نمی آید بلکه به کودکان کمک می کند اصول اساسی وجود چیزی را بارها بیازمایند و همینطور یاد بگیرند ممکن است اطراف شان چیزهایی وجود داشته باشد.
ثابت شده است که “دالی موشه” می تواند در سال های اولیه زندگی کودک در رشد شناختی او بسیار مفید باشد.
اما تردیدهایی نیز وجود دارد مبنی براینکه لذت بردن از این بازی صرفا آموزشی نیست و موضوعی عمیق تر پشت آن نهفته است که محققان با تحقیقات خود به توضیح آن پرداخته اند .
زندگی آنلاین