براساس مطالعات محققان موسسه ملی سرطان در ایالات متحده مواد مغذی موجود در رنگ های خوراکی نارنجی، قرمز و زرد، به نام کاروتنوئید خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد، بر این اسا زنانی که در خونشان کاروتنوئید بیشتری یافت شود، کمتر در معرض سرطان سینه قرار دارند.
به گزارش دکتر سلام به نقل از آوای سلامت ،کاروتنوئیدها رنگدانه های طبیعی اعم از زرد و قرمز در غذاهایی مانند گوجه فرنگی (به شکل لیکوپن)، سیب زمینی شیرین، کدو تنبل، و زرده تخم مرغ هستند. محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد با مطالعه روی بیش از 3000 هزار زن دریافتند که چهار نوع متمایز از کاروتنوئیدها خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان کاهش می دهد. البته شاخص توده بدنی بالا و مصرف دخانیات اثر مثبت کاروتنوئیدها را در مهار سرطان در زنان کاهش می دهد:
به هر حال اینها 4 دسته کاروتنوئید یافت شده در مواد غذایی است که اثر مثبتی در مهار کردن سرطان می گذارد:
آلفاکاروتن ها: این نوع کاروتنوئید بیشتر در میوه ها و سبزیجات نارنجی رنگ مانند هویج، سیب زمینی شیرین، کدو تنبل، و کدو، سبزیجات رنگ تیره از جمله کلم بروکلی، لوبیا سبز، اسفناج، آووکادو یافت می شود.
بتا کاروتن: این نوع رایج از کاروتنوئید یک ماده مغذی ضروری است که در بدن به ویتامین آ تبدیل می شود. ویتامین آ برای سلامت چشم، تقویت سیستم ایمنی بدن، و … ضروری است. بتاکاروتن در میوه ها و سبزیجاتی که آلفاکاروتن دارند و همچنین در زرده تخم مرغ یافت می شود.
لوتئین: مطالعات نشان داده که لوتئین از بروز برخی از سرطان ها از جمله سرطان سینه، بیماری های قلبی، دژنراسیون ماکولا، آب مروارید و دیگر مشکلات بینایی جلوگیری می کند. لوتئین در میوه ها و سبزیجاتی مانند پرتقال و هلو یافت می شود.
لیکوپن: بیشترین میزانش در گوجه فرنگی است و مطالعات نشان داده که پخت گوجه فرنگی، خاصیت ضد سرطانی لیکوپن موجود در آن را بیشتر می کند.
برای اطمینان از دریافت مقادیر مناسب از کاروتنوئیدها از طریق رژیم غذایی، محققان توصیه می کنند که حداقل روزانه 5 وعده میوه و سبزیجات در رنگ های مختلف در طول روز دریافت کنید.
منبع:everydayhealth