%d8%b3%d8%b1%d8%ae-%da%a9%d8%b1%d8%af%d9%86

متاسفانه برخی از فست فود ها به علت رعایت نکردن مواردی مانند استفاده مکرر از روغن های سرخ کردنی و حرارت دهی این روغن ها برای استفاده مجدد و سود دهی بیشتر موجب بسیار از بیماری ها و در خطر افتادن سلامتی افراد می شود به همین دلیل سازمان غذا دارو نسبت به استفاده چنین مواد غذایی هشدار داد.

به گزارش همشهری آنلاین، مهندس وحیده شایگان با اشاره به تأثیرحرارت دهی و استفاده مجدد بر کیفیت، سلامتی و ایمنی روغن‌های خوراکی، گفت: در این میان نقش روغن‌ها وچربی‌ها در تغذیه انسان یکی از مهمترین زمینه‌های مورد بررسی در علم تغذیه بوده است.

این کارشناس افزود: فوائد وخطرات ناشی از مصرف چربی‌های خوراکی همواره در منابع علمی ورسانه‌های جمعی مطرح می‌شود، اهمیت این گروه از مواد غذایی به گونه ای است که نه تنها از دیدگاه سلامت بلکه از جنبه‌های تجارت جهانی نیز اهمیت فوق العاده ای دارد.

شایگان با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر، شاهد تغییرات وسیعی در سبک زندگی و نحوه تغذیه مردم هستیم، افزود: تمایل و گرایش جوانان به مصرف غذاهای آماده ، چرب و یا سرخ شده در روغن‌های خوراکی وضعیت جدیدی را رقم زده به گونه ای که مصرف روغن‌های خوراکی در دهه اخیر چندین برابر شده است و به تبع آن تولید جهانی اینگونه محصولات همچنان رو به افزایش است.

کارشناس مواد غذایی گروه روغن‌های خوراکی اداره کل نظارت بر فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: روغن‌های گیاهی در مقایسه با روغن‌های حیوانی به دلیل عاری بودن آن‌ها از کلسترول و همچنین پائین بودن میزان اسیدهای چرب اشباع و بالا بودن اسیدهای چرب غیر اشباع ، برای مصرف سالم‌تر بوده و قابل توصیه است با این وجود امروزه مصرف غذاهای سرخ شده در سرتاسر دنیا به ویژه در کشورهای در حال توسعه به شدت رو به افزایش است

شایگان تاکید کرد: متأسفانه دریافت اسیدهای چرب اکسید شده از طریق مواد غذایی در روغنی که به کرات مورد استفاد ه قرار می‌گیرد ، نیز افزایش یافته و خود به تهدیدی برای سلامتی مصرف کنندگان تبدیل شده است .

وی اظهار کرد: متأسفانه عرضه کنندگان اینگونه مواد غذایی به دلیل افزایش قیمت جهانی روغن‌های خوراکی به منظور صرفه جویی و سودجویی به استفاده نادرست از روغن‌های خوراکی در سطح عرضه مبادرت می‌کنند.

این کارشناش گفت: زمانی‌که روغن سرخ کردنی در دمای بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد ،هیدرو پراکسید ها و آلدئیدها تشکیل می‌شود و این مواد و ترکیبات سمی به سهولت جذب غذا شده و نهایتا” پس از جذب در دستگاه گوارش وارد سیستم گردش خون می‌شوند.

شایگان افزود: پژوهشگران در گزارش‌های علمی به افزایش قابل ملاحظه فشارخون پس از مصرف غذاهای سرخ شده در روغن‌های همچون سویا و پالم که چندین بار مورد استفاده قرار گرفته اند ، اشاره کرده اند و اخیرا” تغییرات ماده ژنتیکی و غیر طبیعی شدن ژن‌ها و نیز اختلالات بافت شناسی نیز گزارش شده است.
منبع:همشهری