پژوهشگران ژاپنی با مطالعه روی بیش از ۳ هزار نفر هشدار دادهاند افرادی که بیش از یک ساعت خواب نیمروزی دارند (یا چرت می زنند)، ممکن است مبتلا به دیابت نوع ۲ باشند.
متخصصان انگلیسی معتقدند افرادی که زیاد چرت می زنند و دیابت در آنها تشخیص داده نشده، اغلب در طول روز احساس خستگی می کنند و اگرچه هیچ مدرکی در دست نیست که زیاد چرت زدن عامل بروز دیابت باشد یا حتی احتمال بروز آن را افزایش دهد اما این تحقیقات نشان می دهد که بین چرت روزانه بیش از ۶۰ دقیقه و احتمال افزایش ۴۵ درصدی ابتلا به دیابت نوع ۲ ارتباط زیادی وجود دارد.
بر اساس نتایج تحقیق این پژوهشگران، هیچ ارتباطی بین خواب نیمروزی کمتر از ۴۰ دقیقه و ابتلا به دیابت نوع ۲ مشاهده نشد اما دانشمندان معتقدند که چرت زدن های طولانی و مکرر در طول روز می تواند نشانه ابتلا به اختلالات خواب شبانه از قبیل وقفه تنفسی خواب باشد. وقفه تنفسی خطر ابتلا به حملات و سکته های قلبی، بیماری های قلبی و عروقی و برخی اختلالات متابولیک مانند دیابت نوع ۲ را افزایش می دهد. از سوی دیگر، کمبود خواب که اغلب به دنبال کار زیاد یا الگوهای زندگی اجتماعی رخ می دهد، می تواند باعث افزایش اشتها شود که به نوعی با بالا رفتن احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ ارتباط مستقیم دارد.
این احتمال هم وجود دارد که افرادی با وضعیت پایینتر معیارهای سلامتی یا در مراحل ابتدایی ابتلا به دیابت نوع ۲، ساعات بیشتری را در طول روز چرت می زنند. در نقطه مقابل، محققان اعلام کرده اند که خواب نیمروزی کوتاه، هوشیاری و مهارت های حرکتی افراد را افزایش می دهد.
پژوهشگران معتقدند که عوامل خطرسازی که منجر به دیابت می شوند نیز ممکن است باعث چرت زدن های مکرر و طولانی شود. بنابراین، بالا بودن قند خون که از علل بروز دیابت به شمار می رود می تواند یکی از پیش علائم بروز بیماری دیابت باشد.