chemotherapy

همه ی ما حداقل یکبار نام سرطان و شیمی درمانی به گوشمان رسیده است. شیمی درمانی یک روش درمانی بسیار سخت و پر هزینه میباشد که بیماران سرطانی برای نجات جونشان به این روش درمانی روی آورده اند. عضو هیأت مدیره انجمن رادیوتراپی ایران گفت: با وجود اثربخشی 10 درصدی داروهای شیمی‌درمانی 1500 میلیارد تومان از هزینه را به خود اختصاص داده‌اند. در ادامه با ما همراه باشید تا به طور مفصل قدرت تأثیر شیمی درمانی بر بیماری سرطان را بررسی کنیم.

 

حسین فودازی ،‌‌گفت: در حال حاضر در کشور ما 350 هزار نفر با بیماری سرطان زندگی می‌کنند و هر ساله 90 هزار مورد جدید به این بیماران اضافه می‌‌شود. هزینه سالانه درمان مستقیم و غیرمستقیم این افراد 8500 میلیارد تومان است.وی افزود: بعد از تشخیص سرطان از 3 روش جراحی، پرتو درمانی و شیمی‌درمانی برای درمان سرطان استفاده می‌شود.

فودازی اضافه کرد: در مطالعات انجام شده و بر اساس گزارشات سازمان بهداشت جهانی در 50 درصد موارد درمان اصلی سرطان از طریق جراحی، 40 درصد پرتودرمانی و تنها 10 درصد به وسیله شیمی‌درمانی صورت می‌گیرد به همین دلیل برخلاف تصور رایج در کشور ما هرگز نباید شیمی‌درمانی را یک درمان قطعی محسوب کرد.

وی افزود: از مجموع 8500 میلیارد تومان هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم سرطان در سال 2500 میلیارد تومان آن به هزینه‌های مستقیم مربوط می‌شود که جالب است بدانیم با وجود اثربخشی 10 درصدی داروهای شیمی‌درمانی 1500 میلیارد تومان از هزینه را به خود اختصاص می‌دهد.

عضو هیأت مدیره انجمن رادیوتراپی ایران در خصوص علت این امر، گفت: متأسفانه مشکل ما از نداشتن راهنمای بالینی در کشور شروع می‌شود در همه جای دنیا تمام هزینه‌های درمان به دلیل اینکه از سوی بیمه‌ها پوشش داده می‌شود بسیار با برنامه و طبق حساب و کتاب قبلی صورت می‌گیرد اما در کشور ما چنین چیزی وجود ندارد.

وی طراحی راهنمای بالینی را بر اساس شرایط بهداشتی و اقتصادی هر کشور دانست و گفت: مثلاً باید ببینیم چه تعداد مبتلا به سرطان معده در کشور وجود دارد و میزان هزینه مالی که قرار است برای درمان اینها صورت گیرد چه میزان است.

فودازی گفت: تدوین راهنمای بالینی تنها زمانی اتفاق می‌افتد که مدیریت و اولویت‌بندی مشخصی در کشور وجود داشته باشد. این راهنما را باید انجمن‌های علمی که قرار است بازوهای علمی وزارت بهداشت و درمان باشند طرح‌ریزی کنند به طور مثال انجمن رادیوتراپی آنکولوژی حدود 2 سال پیش راهنمایی برای سرطان معده در کشور تدوین کرد اما به دلیل نبود هیچ گونه حمایتی از سوی وزارت بهداشت برنامه عملیاتی نشد.

این متخصص آنکولوژی گفت: به عقیده بنده یک مافیا در تجارت دارو وجود دارد که اجازه درمان درست و قطعی سرطان را نمی‌دهد باید این پول هنگفتی که در شیمی‌درمانی صرف می‌شود به بخش پرتودرمانی که شانس بهبودی را بیشتر می‌کند برود.

وی صرف پول زیاد در بخش‌هایی که ضرورت و اثربخشی کمتری دارد غیرعادلانه دانست و گفت: حدود 97 درصد داروهای نیاز کشور در داخل تولید می‌شود و تنها 3 درصد واردات دارو داریم اما قیمت همین 3 درصد چندین برابر 97 درصد تولید داخل است.

فودازی گفت: در صورت بازنگری دوباره درمان‌های سرطان و حذف 50 درصد درمان‌های شیمی‌درمانی کم‌اثر یا بعضا بی اثر می‌توانیم 20 مرکز جامع سرطان تیپ دو بر اساس استانداردهای کشوری بسازیم.

عضو هیأت مدیره انجمن رادیوتراپی ایران افزود: چندپاره‌گی درمان‌های سرطان نتیجه‌ای جز آسیب به بخش سلامت نخواهد داشت در صورتی که با تأسیس مرکز جامع سرطان اثربخشی درمان‌ها به مراتب بالاتر خواهد رفت.

این متخصص رادیوتراپی در پایان گفت: نباید بحث سرطان به شیمی‌درمانی معطوف شود و یکی از دلایل ارجاع گسترده بیماران شیمی‌درمانی به دلیل بحث‌های تبلیغاتی آن است در حالی که این هزینه را باید برای ساخت مراکز جامع سرطان در نظر بگیریم.

منبع: الو دکتر