پف کردن چشم ها یکی از عواملی است که بر به هم ریختن زیبایی صورت تاثیر دارد و صورتی سفید را با تیرگی مخلوط میکند.هیچکس این اتفاق را دوست ندارد،اکثراً خانم ها.برای پف کردن چشم ها دلایل مختلفی ارائه شده که ما در ادامه شما را با دلایل اصلی پف کردن چشم ها آشنا مینماییم.
هیچ کس پف کردن چشم هایش را دوست ندارد، اما در بیشتر موارد با وجود آزاردهنده بودن نیازی به نگران شدن نیست. دلایل فراوانی می توانند عامل پف کردن چشم هایتان باشد. در اینجا می خواهیم اصلی ترین عواملی که باعث بروز این مشکل می شوند را به شما معرفی کنیم.
1- گرمای زیاد
هوای سردی که باعث می شود درجه حرارت گرم کننده خانه را بالا ببرید می تواند باعث خشک شدن و بالا رفتن حساسیت چشم ها شود. دلیلش این است که گرما می تواند غشاء مخاطی در چشم را خشک کند و باعث ضخیم شدن این بافت در چشم و حساس شدنش شود. نتیجه همه اینها پف آلود شدن چشم ها است.
2- شب پیش خوب نخوابیده اید
می دانیم که خودتان هم از این مورد با خبر بودید اما لازم است که تکرار شود: خواب بد شب می تواند چشم ها را هنگام صبح متورم کند، مخصوصا اگر استرس داشته باشید. وقتی دچار استرس باشید غده آدرنال هورمون کورتیزول ترشح می کند و این هورمون تعادل نمک در بدن را تغییر می دهد. از آنجا که تعادل نمک بدنتان بهم ریخته است امکان دارد بدنتان مایعات را در خود حبس کند و دچار تورم شود.
3- آلرژی فصلی
چشمان پف کرده یکی از نشانه های شایع همراه آلرژی های فصلی است. وقتی دچار آلرژی می شوید بدنتان با آزاد کردن هیستامین در سیستم خود کاملا به حالت هجومی می رود. در برخی موارد وقتی هیستامین در پوست آزاد می شود باعث واکنشی تجمعی مخصوصا اطراف چشم می شود.
4- به آن موقع از ماه رسیدید!
ممکن است سندرم پیش از قاعدگی مقصر باشد. درست مانند دیگر قسمت های بدن که در طول قاعدگی ورم می کنند، چشمانتان نیز ممکن است آب در خود نگه دارند. درست مانند تورم شکم، پف کردگی چشم ها نیز پس از گذشت چند روز از بین می رود.
5- گریه کرده اید
شاید زیاد با عقل جور در نیاید، اما می توان از نظر علمی توضیحش داد: پف کردگی چشم ها به خاطر گریه نتیجه کار کردن بیش از حد غدد اشک ساز است. وقتی این غدد اشک را بیرون می ریزند مایع خارج شده بیشتر آب دارد تا نمک. تفاوت غلظت نمک بین این اشک ها و بافت اطرافشان باعث بوجود آمدن پف کردگی پلک ها می شود.
6- مصرف الکل
بدن نسبت به تغییرات کوچک رژیمی آسیب پذیر است. برای مثال الکل می تواند باعث کم آب شدن بدن و خشکی چشم ها شود. افرادی که غذاهای پر نمک می خورند نیز ممکن است در ناحیه چشم ها دچار حبس مایعات شوند که منجر به پف کردگی می شود.
7- مشکل تیروئید دارید
بیشتر مواقع پف کردگی چشم ها مشکل بزرگی نیست اما گاهی ممکن است از علائم جانبی یک مشکل بزرگتر باشد. بیمارانی که دچار پرکاری تیروئید هستند ممکن است چربی اطراف چشمشان ضخیم شود و پف کردگی چشم اتفاق بیفتد. پف کردگی پلک می تواند به دلیل لوپوس، درماتومیوسیت و دیگر بیماری های مرتبط با پوست باشد.
چگونه از پف کردگی چشم خلاص شویم؟
در بیشتر مواقع تقریبا درمانش ساده است. هر نوع کرم چشمی می تواند به کاهش پف کردگی چشم و ضخیم شدن کلاژن اطراف آن کمک کند. اگر می خواهید خیلی سریع پف چشم ها را بخوابانید به مدت 15 دقیقه روی آن خیار یا چای کیسه ای خنک قرار دهید. سرما به صورت کلی التهاب را کاهش می دهد، بنابراین فرآیند آزاد شدن هیستامین کند می شود و تورم مهار خواهد شد. در موارد پف کردگی به دلایل هورمونی، شاید کرم چشم نتواند به صورت کلی مشکل را حل کند ( باید صبر کنید ) اما می تواند شرایط را بهتر کند. اگر آلرژی یا مشکل تیروئید داشتید باید این مشکل را با کمک یک متخصص شناسایی و حل کنید.
منبع : دکتر کرمانی