یک روانپزشک بر این باور است که بچه بیش فعال اگر به وقتش معالجه نشود از آموزش خیلی از مهارتها عقب خواهد ماند.بیش فعالی پدیده ای است که در آن قسمتی از قشر مغز بچه به دلیل ناهماهنگی در خون رسانی از تحرکش کاسته میشود . ناهماهنگی در نور و آدرنالینهای مغز، صدمه های دوره شیرخوارگی به مغز، ضربه مغزی، باکتریها و … را از جمله علتهای بوجود آمدن بیش فعالی در کودکان است
بیش فعالی را نباید با شیطنت اشتباه گرفت و این عارضه هیچ ارتباطی با شیوه تربیتی کودک ندارد.
علائم بیش فعالی
از زمان سه سالگی که کودک وارد فضاهای آموزشی از جمله مهدکوک می شود نیزعلائم توسط مربیان و معلمان وی قابل تشخیص است.»
کودک در این فضا نمی تواند با همسالان خود به درستی ارتباط برقرار کند، بازیها را به اتمام برساند، زیاد صحبت و سوال میکند، به تذکرات بیتوجه است، دائم دست و پای خود را تکان میدهد و دست به کارهای خطرناکی میزند بدون آن که از خطر آن آگاه باشد.
ین کودکان در سن مدرسه مشکلات یادگیری و رفتاری دارند، حواس پرت هستند، با سایر کودکان سازگاری ندارند و سابقه تحصیلی ضعیفی خواهند داشت.
این کودکان بیشتر اوقات به عنوان افرادی بی ادب و پر شر و شور تلقی می شوند، در صورتی که این کودکان به واقع مشکل دارند، یادآوری کرد:« باید توجه داشت که کودکی را می توان بیش فعال دانست که علائم وی بیش از شش ماه طول بکشد.
درمان بیش فعالی
وقتی که خانوادهها چنین علائمی در فرزند خود دیدند باید به روانپزشک مراجعه کنند که با انجام یکسری تست می توان مشکل آنها را تشخیص داد.
اولین علائمی که با آغاز درمان بهبود پیدا می کند فعالیت بیش از حد کودک است، اما حواس پرتی و عدم تمرکز دیرتر بهبود می یابد. تاتاری معتقد است که بیش فعالی اگر درمان نشود تا حدود 20 سالگی علائم آن با فرد خواهد بود.»
داروها بخشی از مغز را که دچار کم تحرکی است فعال می کند.» وی «ریتالین» را از جمله داروهایی دانست که برای درمان بیش فعالی تجویز می شود و افزود:« اگر این دارو نابجا و بیش از اندازه مصرف شود، رشد قد و وزن کودک را کاهش می دهد.
منبع- ایسنا