اغلب بانوان و دختر ها برای داشتن دست هایی زیبا ناخن های خود را بلند می کنند اما مشکل اصلی این است که این بلند کردن ناخن ها سبب خشک شدن و شکننده گی آنها می شود و ممکن است با کوچک ترین فشار ناخن خورد شده و فرد مجبور به کشیدن ناخن از بیخ شود. برای درمان این مشکل با دکتر سلام همراه باشید.
۱-کلسیم
جدای از نوشیدن شیر و استفاده از لبنیات میتوانید گهگاه ناخنهایتان را در یک پیاله کوچک شیر بهمدت نیم ساعت قرار بدهید، در این روش نیازی به ماساژ نیست. به این ترتیب به استحکام ناخنهای شما افزوده میشود.
۲-ویتامین A
این ویتامین یکی از عناصر اصلی در سلامت ناخن است. کمبود ویتامین A سبب ایجاد خشکی و شکنندگی در ناخنهای شما خواهد بود و هیچگاه نمیتوانید با ناخنهای شکیل ظاهر شوید. با این حال استفاده بیش از اندازه از این ویتامین در برنامه غذایی هم ممکن است در مواقع نادری سبب ایجاد نرمی و قوس در ناخن شود. هویج، زردآلو، جگر و همچنین تخممرغ منابع خوبی برای دریافت این ویتامین هستند.
۳-آهن
کمبود شدید آهن سبب قوس برداشتن ناخن رو به بالا میشود و نوک ناخنها وقتی کمی از روی پوست بلندتر شدند به شکل زشتی درمیآیند. گاهی هم ممکن است این کمبود به شکل ایجاد حفرههایی ریز و به اندازه سرسوزن روی ناخن ظاهر شود. حبوبات و غلات میتوانند این کاستی را جبران کنند.
۴-منگنز
وجود کافی این عنصر در بافت ناخن می تواند به زیبایی آن کمک کند. وقتی رشد ناخن های شما به اندازه استاندارد نباشد این یکی از اصلی ترین نشانه های کمبود این ماده مغذی است که همواره باید از طریق رژیم غذایی به بدن برسد. این ماده مغذی در بلغور، جو، آرد گندم کامل، فندق و نان تهیه شده از گندم کامل یافت میشود.
۵-بیوتین
ماده مغذی بیوتین که بخشی ازویتامین B – کمپلکس است، برای سلامت ناخن ها ضروری است. به بیماران مبتلا به سستی ناخن مکمل های بیوتین تجویز میشود. درحالیکه بیوتین یکی از بیخطرترین مواد مغذی است اما این میزان را فقط زیرنظر پزشک میتوان مصرف کرد. زرده تخممرغ، آرد سویا، غلات و قارچ از جمله منابع غنی بیوتین هستند. کلم برگ، عدس و شیر نیز تا حدی حاوی بیوتین هستند.