متاسفانه تب کریمه کنگو جان افراد زیادی را در غرب اروپا تهدید میکند کنه های انتقال دهنده این بیماری در کشورهای مختلف در حال انتشاردادن این عارضه هستند افراد مسافر و کوهنوردان و دامپزشکان مهمترین کسانی هستند که در معرض ابتلا به این بیمار مرگ آور قرار دارند تب شدید، تهوع، خونریزی بینی و مدفوع سیاه از جمله نشانه های ابتلا به تب کریمه کنگو هستند.
بیماری مسری کشنده تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو که از راه کنه منتقل می شود و 30 درصد افراد آلوده را می کشد، به غرب اروپا رسیده است.
‘هرو زلر’ از محققان (ECDC) گفت: هدف ما گروه های پر خطر مانند دامپروران و شکارچیان است که دائما با حیوانات در تماس هستند. این افراد در صورت مواجه شدن با کنه ها و با له کردن آنها، ویروس را در سراسر پوست خود گسترش می دهند.
این بیماری به عنوان ‘تب خونریزی دهنده کریمه کنگو’ (CCHF) شناخته می شود و اغلب توسط کنه های هیالوما Hyalomma که احشام سراسر آسیا، اروپا و آفریقا میزبان آن هستند، گسترش می یابد.
پس از آلوده شدن حیوانات به عفونت CCHF، به ندرت علائمی دیده می شود اما آلوده شدن انسان ها علائمی همچون تب شدید، تهوع، خونریزی بینی و مدفوع سیاه رنگ را در پی دارد و در عرض دو هفته 30 درصد بیماران آلوده جان خود را از دست خواهند داد.
در حال حاضر هیچ واکسنی علیه CCHF وجود ندارد و با وجود این که این بیماری معمولا با گزش کنه گسترش می یابد، اما می تواند از طریق مایعات بدن نیز منتقل شود و اغلب کارگران کشتارگاه ها را که در معمولا در تماس با خون حیوانات قرار دارند، مبتلا کند. تنها امسال 20 نفر بر اثر ابتلا به CCHF در پاکستان جان خود را از دست دادند.
این بیماری که در حال حاضر در آفریقا ، بالکان، خاورمیانه و آسیا شایع است، برای اولین بار در غرب اروپا دیده می شود و موارد قبلی ابتلا در این منطقه همیشه به اتباع سایر کشورها مربوط بود.
اولین نفری که در این شیوع محلی آلوده شد، یک کوهنورد 62 ساله بود که توسط کنه در نزدیکی ‘آویلا’ (Ãvila) گزیده شد.
وی روز 25 آگوست بر اثر ابتلا به CCHF درگذشت اما قبل از فوت خود این ویروس را به یک درمانگر 50 ساله که وی را در مادرید درمان می کرد، منتقل کرد. این ویروس احتمالا از طریق تماس با خون مرد آلوده به درمانگرش منتقل شده بود.
منبع: ایرنا!