با ویژگی های درمانی گیاه اسفرزه آشنا هستید ؟دانه های لعاب دار این گیاه تاثیرات زیادی بر لاغری و کاهش وزن مصرف کنندگان خواهند گذاشت این گیاه خاصیت هایی همچون تنظیم قندخون ،رفع سوءهاضمه،رفع درد بواسیر،کنترل کلسترول بدن ، تخلیه و رفع یبوست و بسیاری ویژگی های درمانی دیگر برای بدنتان به همراه دارد.
اسفرزه گیاهی برآمده از آسیا، اروپا و آفریقای شمالی است. تخم اسفرزه خواص فوقالعادهای دارد
گفته میشود که غلاف یا پوشش بیرونی این تخمهای ریز باعث لاغری میشود. البته افراط در مصرف آن میتواند باعث درد معده شود. در این مطلب به نقل از سایت ام اس ان، فواید مصرف اسفرزه را بررسی میکنیم.
* مصرف یک قاشق مرباخوری اسفرزه مخلوط شده با شیر، بعد از صرف غذا، میتواند اسیدیته را برطرف کند.
* میزان کلسترول را کنترل میکند؛ برای قلب مفید است و تجمع چربی را محدود میکند.
* مخلوطی از یک قاشق مرباخوری اسفرزه و چند قطره آب لیمو را قبل از ناهار مصرف کنید تا با کنترل کردن اشتها، باعث کاهش وزن شود. علاوه بر آن ضایعات را از بدن نیز دفع میکند.
* روند جذب گلوکز را کند میکند، درنتیجه میزان قند خون را کنترل میکند.
* برای رفع سوءهاضمه اسفرزه را با دوغ مصرف کنید.
* درد افراد مبتلا به بواسیر را تسکین میدهد.
* نتایج پژوهشهای دانشمندان نشان میدهد که یک قاشق مرباخوری تخم اسفرزه که 3 بار در روز خورده شود و هر بار دو لیوان آب ولرم با آن نوشیده شود، اثر محسوسی در تخلیه و رفع یبوست دارد.
* طبق یک گزارش، اسفرزه برای کاهش درد و رفع خارش ناشی از بیماریهای کولون و رکتوم و قطع خونریزی بواسیر نیز مفید است.
بااین حال مصرف اسفرزه و سایر ملینها به کودکان زیر 2 سال وزنان باردار توصیه نمیشود و برای رفع یبوست باید از سایر خوراکیهای غنی از فیبر و الیاف گیاهی مانند سبزیها، دانههای غلات، نان سبوسدار و … استفاده کنند.منبع: روزنامه خراسان