19586925_wide

زایمان طبیعی مزایای زیادی بر زایمان سزارین دارد یکی از این مزایا تماس نوزاد با مادر پس از تولد است که در زایمان سزارین امکان این تماس وجود ندارد برخی توصیه های متخصصین را در زمینه تجربه زایمان سزارین بدون درد و بدون عارضه اورده ایم بد نیست به آن ها نگاهی بیندازید.

 

وقتی زمان تولد نوزاد نزدیک می‌شود، هر مادری دوست دارد که زایمان طبیعی و و بدون درد را تجربه کند. با این حال، این امکان وجود دارد که علی‌رغم تمام برنامه‌ریزی‌های دقیق و پیش‌بینی‌هایی که انجام داده‌اید، با مشکل مواجه شوید. چون زایمان یک امر غیرقابل پیش‌بینی است و امکان دارد مادر برای زایمان مجبور به انجام سزارین شود.
شاید سزارین اولویت اول برخی مادران باردار نباشد، اما شرایط بارداری، دیسترس جنینی و بسیاری از عوامل دیگر در این امر دخیل هستند. باید اذعان کرد که سزارین با زایمان طبیعی تفاوت‌های زیادی دارد. با این حال، راه‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید با رعایت آنها یک سزارین آسان و بدون درد را تجربه کنید.
1. از چراغ کم نور استفاده کنید
تجربه زایمان بر روان مادر اثر می‌گذارد. از این رو، می‌بایست به تک تک جزئیات مرتبط با بعد از اتاق عمل توجه کنید تا یک دوره نقاهت آرام و بدون دردسر را سپری کنید. هر چیزی که غیرطبیعی باشد، می‌تواند نوزاد را آزار دهد. نور شدید چراغ‌های جراحی در اتاق زایمان یکی از این موارد است. از دکتر یا کارکنان اتاق عمل بخواهید از نور کم‌سو حین عمل استفاده کنند. همچنین می‌تونید از آنها بخواهید جلوی پنجره‌ها را بپوشانند تا محیط اتاق آرام و ساکت باشد.
2. یک موسیقی آرامش‌بخش پخش کنید
موسیقی نقش به‌سزایی در کاهش سطح استرس در دوران بارداری دارد و پیوند عاطفی مادر با کودک را مستحکم می‌سازد. کارشناسان بر این باروند که گوش دادن به موسیقی آرامش‌بخش در دوران بارداری به تحریک حس شنوایی کودک نیز کمک خواهد کرد. اگر در دوران بارداری از موسیقی درمانی استفاده می‌کردید، در اتاق عمل نیز همین کار را بکنید و بخواهید برایتان یک آهنگ آرامش‌بخش پخش کنند. این کار به کاهش کاهش استرس ناشی از عمل جراحی کمک خواهد کرد.
3. در فرآیند زایمان مشارکت کنید
در شرایط معمولی، قبل از سزارین به مادر داروی بیهوشی یا بی‌حس‌کننده قوی تزریق می‌شود تا در جریان عمل بیدار نباشد. اما در شرایط خاص، بسیاری از پزشکان اجازه می‌دهند که مادر حین عمل هشیار باشد تا بتواند به فرآیند زایمان کمک کند. مادر در شرایط هشیاری می‌تواند با کودک صحبت کند تا زایمان بهتری را تجربه کند.
4. سرعت فرآیند زایمان را پایین بیاورید
زایمان طبیعی می‌تواند 4 تا 24 ساعت طول بکشد، اما سزارین درست برعکس است. عمل سزارین تنها چند دقیقه طول می‌کشد. با این حال، اگر از قبل برای سزارین برنامه‌ریزی کرده‌اید، از دکترتان بخواهید فرآیند زایمان را آهسته‌تر انجام دهد. به یاد داشته باشید که بسیاری از نوزادان که با سزارین متولد می‌شوند، بعد از زایمان دچار مشکلات تنفسی می‌شوند. چون در طول زایمان طبیعی، مایع آمنیوتیک از ریه نوزاد خارج می‌شود تا بهتر تنفس کند. اما در عمل سزارین که در آن نوزاد بلافاصله پس از برش جراحی از رحم خارج می‌شود، مقدار کمی از مایع آمنیوتیک ممکن است در ریه باقی بماند و منجر به مشکلات تنفسی شود.
5. نوزاد را در آغوش بگیرید
یکی از معایب بزرگ سزارین این است که در آن امکان تماس فوری نوزاد با مادر وجود ندارد. این در حالی است که پزشکان مادران را به در آغوش گرفتن فوری نوزاد پس از زایمان تشویق می‌کنند. این کار به تثبیت ضربان قلب نوزاد و کاهش تروما کمک می‌کند. همچنین باید مراقب بود که پای نوزاد به محل جراحی آسیب نزند.
6. به نوازد شیر بدهید
بسیاری از مادران بر این باورند که عمل جراحی امکان شیردهی فوری به نوزاد را غیرممکن می‌سازد. به هر حال، کودک می‌تواند در 30 دقیقه نخست پس از تولد از شیر مادر لذت ببرد. با یک پزشک مشاور شیردهی صحبت کنید تا شما را با نحوه شیر دادن به نوزاد روی تخت بیمارستان آشنا کند. اگر بتوانید بعد از زایمان نوزادتان را در آغوش بگیرید، می‌توانید برای اولین بار به او شیر بدهید.
7. بستن بند ناف را به تاخیر بیاندازید
در سزارین، عمل تولد و بستن بند ناف به سرعت انجام می‌گیرد. با این حال، مطالعات اخیر نشان داده است که به تاخیر انداختن زمان بستن بند ناف مزایای زیادی برای کودک دارد و باعث کاهش خطر ابتلا به کم‌خونی می‌شود. همچنین، اکسیژن بیشتری به نوزاد می‌رساند. از این رو، از پزشکتان بخواهید بستن بند ناف نوزاد را به تاخیر بیاندازد تا زمانی که ضربان قلب نوزاد تثبیت شود.
منبع: الودکتر