artichok125e
از ویژگی ها و خواص درمانی گیاه آرتیشو چه میزان اطلاع دارید این گیاه چه مزایایی برای درمان بیماری های ما دارد تقویت قوای جسمی، افزایش توان سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها از جمله مزایای استفاده از گیاه آرتیشو به شمار می روند.بهتر است مادران شیرده از این گیاه استفاده نکنند.

برگ‌های گیاه آرتیشو به دلیل این‌که ویتامین‌های گروه B، C و پروتئین، آهن، فسفر، پتاسیم، سدیم و کلسیم دارند، غنی‌ترین سبزی‌ها برای تهیه انواع سالادها، ‌آش‌ها و غذاهای گیاهی محسوب می‌شوند.

گیاه آرتیشو از جمله گیاهان دارویی است که میوه و گیاه آن توسط درمانگران مکاتب درمانی مختلف از قبیل طب سنتی ایران، طب سنتی چین، طب سنتی هند و تبت برای درمان بسیاری از بیماری‌های جسمی و اندام‌های درونی مورد استفاده قرار گرفته است. این گیاه به‌دلیل داشتن بسیاری از ویتامین‌ها از قبیل B، C و پروتئین، آهن، فسفر، پتاسیم، سدیم و کلسیم جزو کامل‌ترین گیاهان دارویی در جهان شناخته می‌شود که مصرف آن علاوه‌بر خواص درمانی به‌عنوان یک دارو، به‌صورت روزمره به مردم توصیه شده است. استفاده از این گیاه در سبدغذایی به‌صورت سالاد، سوپ، آش یا استفاده از برگ‌های آن در تهیه کوکو سبزی و سبزی پلو از جمله مواردی است که برای تقویت قوای جسمی، افزایش توان سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها به آن اشاره شده است.

آرتیشو یک مسهل طبیعی
بعضی از افراد مبتلا به یبوست که با نبود ‌تعادل عملکرد دستگاه گوارش به‌ویژه روده‌ها مواجهند، می‌توانند با گنجاندن آرتیشو به سبد غذایی خود با این مشکل مبارزه کنند. این گیاه یکی از بهترین مواد طبیعی برای افرادی است که با رعایت رژیم‌های غذایی لاغری دچار یبوست می‌شوند. در حقیقت مصرف این گیاه موجب می‌شود این افراد در طول رعایت رژیم غذایی خود دچار یبوست و خشکی مزاج نشوند. از این‌رو تهیه‌ آن یا سوپی که در آن به جای سبزی از برگ‌های آرتیشو و میوه آرتیشو استفاده شده باشد بهترین دارو یا غذای دارویی برای درمان یبوست است.

افزایش ایمنی بدن با‌ آش کنگر
آش آرتیشو یکی از غذاهای طبیعی است که به‌دلیل داشتن برگ و میوه کنگر خواص درمانی متعددی را به همراه دارد. مصرف این ‌آش یک تا 2 بار در هفته و در فصلی که آرتیشو تازه می‌روید، موجب افزایش انرژی، ایمنی و سلامت بدن شده و قوای جسمی انسان را تقویت می‌کند. برای تهیه‌ آش آرتیشو لازم است آب قلم و گوشت را با نخود و گندم مخلوط کرده و آرتیشو خرد شده که با پیاز تفت داده شده است را به آن اضافه کنید. سپس ظرف‌ آش را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه دهید تا ‌آش به‌اصطلاح جا بیفتد. پس از این مرحله سبزی‌ آش که برگ‌های آرتیشو نیز به آن اضافه شده را به‌صورت خرد شده به ‌آش اضافه کرده و پس از 10 دقیقه ‌آش را از روی حرارت بردارید و میل کنید.

مادران شیرده آرتیشو نخورند
یکی از موارد منع مصرف آرتیشو در خانم‌هایی است که به نوزاد خود شیر می‌دهند. از آنجا که مصرف آرتیشو و برگ‌های آن تاثیر زیادی در کیفیت، بو و مزه شیر مادر می‌گذارد ممکن است موجب بروز عکس‌العمل نوزاد شده و او شیر مادر را نخورد. بنابراین درمانگران به مادران شیرده و خانم‌های باردار توصیه می‌کنند که در طول دوران بارداری و دورانی که به فرزند خود شیر می‌دهند از خوردن موادغذایی و سالادهایی که حاوی این گیاه است، پرهیز کنند.

سالاد برگ آرتیشو مکمل غذایی است
برگ‌های گیاه آرتیشو به دلیل این‌که ویتامین‌های گروه B، C و پروتئین، آهن، فسفر، پتاسیم، سدیم و کلسیم دارند، غنی‌ترین سبزی‌ها برای تهیه انواع سالادها، ‌آش‌ها و غذاهای گیاهی محسوب می‌شوند. برگ‌های پهن و سرشار از ویتامین و املاح معدنی آرتیشو علاوه‌بر این به‌دلیل خواص درمانی در کنترل و تنظیم ترشحات صفرا در کبد می‌تواند به‌خوبی عملکرد کبد را کنترل و تنظیم کند و به این ترتیب مانع از بروز برخی از بیماری‌های پوستی که ناشی از اختلال در عملکرد کبد است، شود.

کنترل دیابت نوع یک با آرتیشو
براساس مطالعات دانشمندان و محققان، وجود عصاره هیدروالکلی در گیاه آرتیشو یکی از عوامل کنترل بروز دیابت نوع یک در افراد است. براساس این تحقیقات، کنگر و برگ‌های آن در سبد غذایی خانواده و در وعده‌های غذایی می‌تواند با کاهش قابل توجه میزان گلوکز، کلسترول و تری‌گلیسرید خون به پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع یک کمک کند.

سالاد آرتیشو برای کنترل کلسترول خون

استفاده از سالاد آرتیشو در وعده‌های ناهار به‌صورت روزانه یکی از شیوه‌های کنترل کلسترول در افراد مبتلا به این بیماری است. در حقیقت افراد مبتلا به کلسترول می‌توانند با مصرف روزانه سالاد آرتیشو میزان کلسترول خون خود را کنترل کرده و از پیشروی بیماری و تشدید آن در بدن پیشگیری کنند. برای تهیه این سالاد کافی است آرتیشو و هویج را نگینی خرد کنید و آن را با آب بجوشانید تا نرم شود، سپس مقداری نخود فرنگی به آن اضافه کرده و پس از 10-8 دقیقه ظرف را از روی حرارت بردارید و مواد داخل آن را آبکشی کنید. پس از خشک شدن این مواد با خرد کردن کاهو و ترکیب کردن این مواد با هم این سالاد را با آب‌لیموی تازه برای ناهار سرو کنید.
بوی بد تابستان را از خود دور کنید
بوی تند بدن در فصل تابستان یکی از معضلاتی است که بسیاری از مردم با آن دست‌وپنجه نرم کرده و برای درمان آن هزار و یک راه نرفته را تجربه می‌کنند. اگر چه استفاده از انواع عطرها، مام‌ها و دئودورانت‌ها برای کنترل و پیشگیری از بوی بد بدن است اما تکنیک‌ها و راهکارهای موثرتری در این زمینه وجود دارد که در بسیاری موارد انسان را از مصرف این محصولات صنعتی بی‌نیاز می‌کند. حمام کردن با عصاره آرتیشو یکی از این شیوه‌هاست که مداومت بر آن به کاهش میزان تعرق بدن کمک کرده و به‌طور طبیعی مانع از ایجاد بوی بد بدن می‌شود.
منبع:سیب سبز