آش گندم یکی از سنتی ترین و لذیذترین آش های ما ایرانی هاست که میتوان آن را به عنوان ضیافت نهار روز جمعه پخت و اقوام را دور هم جمع کرد. این آش که ارزش غذایی فراوانی دارد تا حدودی شبیه بقیه آش های ایرانیست ولی در آن از سبزیجات معطر مختلف و ادویه های متفاوت استفاده میشود که ترکیب این متریال با روغن کنجد؛ طعمی فوق العاده به آن میدهد. در ادامه با ما همراه باشید تا مناسبات مهمانی هفته ی آینده را با آش گندم تکمیل کنید.
- گندم پوست کنده یا بلغور گندم۲پیمانهلوبیا سفیدیک پیمانه
لوبیا چشم بلبلی یک دوم پیمانه
تره، جعفری، گشنیز خرد شده ۶ پیمانه
پیاز خرد شده ۲ عدد
نمک ، زردچوبه ، فلفل به میزان لازم
ادویه کاری به میزان لازم
پودر زیره به میزان لازم
روغن کنجد به میزان لازم
- برای: 4 تا 6 نفر
- زمـان: یک تا یک و نیم ساعت
- روش: حرفه ای
آشپزی :
حبوبات را از قبل خیس می کنیم. لوبیا سفید را همراه با آب و کمی زردچوبه می پزیم. مدتی که از پخت آن گذشت لوبیا چشم بلبلی را اضافه کرده و خوب می پزیم. گندم پوست کنده یا بلغور گندم را به همراه سبزی، نمک، فلفل، زنجبیل و کمی زردچوبه می پزیم.
. به مواد قبلی اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و مقدار کمی زردچوبه تفت می دهیم، پس از مدتی ادویه و پودر زیره را افزوده و کمی تفت می دهیم. سپس آن را نیز به مواد قبلی اضافه کرده و اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
منبع: آشپزی