shutterstock128569676

چگونه مچ دست دچار اختلال و عارضه می شود نشانه های بروز اختلال در مچ دست چیست چه خطراتی افراد مبتلا به مچ درد را تهدید میکند مچ دست نقش زیادی در انجام کارهای روزمره ما ایفا میکند استفاده زیاد از رایانه و یامک زدن و نوشتن  می تواند عامل بروز مچ درد باشد .راهکارهای درمانی برای رفع مچ درد را در ادامه مطلب برایتان آورده ایم با ما همراه باشید .

 

مچ درد یک بیماری بسیار شایع با علل مختلف است. مفصل مچ نقش مهمی در انجام حرکات پایه مانند پیامک زدن و نوشتن دارد. ابتلا به مچ درد، می‌تواند فعالیت‌های روزمره شما را مختل کند و در موارد خاص، کیفیت زندگی شما را پایین بیاورد.
در این مطلب جواب این سوال‌ها را خواهید گرفت:
• مچ درد به چه معنا است؟ آناتومی و انواع مختلف این عارضه چیست؟
• علل و عوامل خطر مرتبط با مچ درد کدام است؟
• علائم مچ درد چیست؟
• تست و تشخیص مچ درد چگونه انجام می‌گیرد؟
• درمان و پیشگیری از مچ درد چطور انجام می‌شود؟
مچ درد به چه معناست؟
برای درک بهتر مچ درد، ابتدا باید با آناتومی خود مچ آشنا شویم. مچ دست در واقع یک مفصل ساده نیست. بلکه از چند مفصل کوچک ساخته شده که استخوان‌های دست و ساعد را به هم پیوند می‌دهد. مچ دست از هشت استخوان کوچک تشکیل شده است. رباط، استخوان‌ها را به یکدیگر پیوند می‌دهد. یک ساختار لوله‌مانند، موسوم به تونل کارپال، کف مچ دست واقع شده است. عصب‌ها و تاندون‌ها از طریق این تونل با مچ دست در ارتباط قرار می‌گیرند. اگر هر بخشی از مچ دست، از استخوان گرفته تا رباط و یا تاندون دچار آسیب شود، ممکن است دچار مچ درد شوید. اعمال فشار بیش از حد به مچ نیز می‌تواند باعث مچ درد شود.
این عارضه می‌تواند نتیجه یک فشار یا آسیب ناگهانی باشد. به عنوان مثال، پیچ‌خوردگی مچ دست اگر باعث کشیدگی رباط شود، می‌تواند باعث درد شود. مچ درد معمولا پس از آسیب‌دیدگی و به طور ناگهانی رخ می‌دهد. این عارضه ممکن است تا مدتی طولانی ادامه پیدا کند. تداوم مچ درد می‌تواند نتیجه شرایط خاص، مانند فشار مضاعف و التهاب مفاصل باشد.
علل مچ درد و عوامل خطرزا
مچ درد علل مختلفی دارد؛ اما دلایل زیر شایع‌ترین آنها هستند:
1. سندروم تونل کارپال
سندروم تونل کارپال زمانی رخ می‌دهد که رباط متقاطع مچ دست ضخیم‌تر شده و بر عصب فشار وارد می‌کند. وقتی عصب فشرده شود، باعث درد شده و بی‌حسی و ضعف را برایتان به دنبال خواهد آورد. افراد چاق و کسانی که مبتلا به دیابت یا آرتریت هستند، بیشتر در خطر ابتلا به سندروم تونل کارپال قرار دارند. این عارضه در شرایط کاری سخت نظیر بلند کردن اجسام سنگین، تایپ کردن زیاد و استفاده از تجهیزاتی که باعث ارتعاش دست می‌شوند، بیشتر رخ می‌دهد.
2. آرتروز
آرتروز باعث التهاب مفاصل می‌شود؛ این عارضه زمانی رخ می‌دهد که غضروف پوشاننده استخوان از بین برود. آرتروز می‌تواند طیف وسیعی از مفاصل از جمله مچ دست را تحت تاثیر قرار دهد. آرتروز مچ دست در افراد مسن و کسانی که سابقه خانوادگی دارند، بیشتر رخ می‌دهد.
3. ﻛﻤﭙﻠﻜﺲ فیبری ﻏﻀﺮوفی ﺳﻪ‌ﮔﻮش
این بخش سه‌گوش در کنار انگشت کوچک دست قرار دارد. این بخش به عنوان نگهدارنده و پشتیبان استخوان‌های کوچک دست عمل می‌کند. غضروف می‌تواند در طول زمان دچار پارگی شده و مصدومیت‌های شدیدی به دنبال داشته باشد.
4. التهاب تاندون مچ دست
التهاب تاندون مچ دست زمانی رخ می‌دهد که تاندون‌های مچ پاره و یا ملتهب شوند. این وضعیت معمولا به علت حرکت دادن بیش از حد مچ دست رخ می‌دهد.
5. کیست گانگلیون
کیست بافت نرم مچ دست که به عنوان کیست گانگلیون شناخته می‌شود، می‌تواند باعث مچ درد شود. کیست‌های کوچک‌تر اغلب بیشتر از کیست‌های بزرگ به مچ آسیب می‌زنند.
6. رگ به رگ شدن مچ دست
رگ به رگ شدن مچ دست معمولا به علت خم شدن مچ و یا تحمل فشار مضاعف رخ می‌دهد. این عارضه باعث می‌شود که رباط دست دچار کشیدگی شود.
منبع: الودکتر