13

دوران بارداری دوره ی بسیاری سختی برای یک زن محسوب می ش ود. او تمام این سختی ها را به جان میخرد تا کودکش احساس امنیت و آرامش داشته باشد و همچنین در سلامت کامل باشد ، در این دوره نه ماهه ارتباط عاطفی زیادی بین مادر و جنین به وجود می آید.

سقط جنین به هر دلیلی که باشد تاثیرات روحی و روانی بسیار بدی روی زنان دارد. پس از سقط، احساست منفی همچون شوک، افسردگی، احساس گناه، عصبانیت، احساس شکست و زودرنج شدن به زن حمله می کنند و البته همه آنها کاملا عادی و نرمال هستند. این احساسات، روزها، هفته ها و حتی ماه ها با مادر همراه است و بسته به روحیه او، درد و ناراحتی او زیاد یا کم خواهد بود.

 

 

 

این درد وقتی بیشتر می شود که به همه در رابطه با بارداری خود گفته باشید و پس از سقط بخواهید این مساله را به همه توضیح دهید که چه شد و چرا فرزندتان سقط شد! برخی مسایل هستند که با رعایت آنها می توانید راحت تر با این درد کنار بیایید.

 

درک کنید که این مساله تقصیر شما نیست

 

سقط جنین ممکن است برای هر خانمی پیش بیاید. این مساله دلایل مختلفی دارد و بهتر است صادقانه با همسر خود صحبت کنید و مشکل پیش آمده و دردی که متحمل شده اید را با او در میان بگذارید. به خاطر داشته باشید که هرگز راه درست یا غلط برای تسلی ناراحتی وجود ندارد. احساسات خود را درک کنید و هرگز خود را مقصر این مساله ندانید.

 

به خود زمان بدهید تا حالتان بهتر شود

 

برای برطرف شدن ناراحتی های روحی حاصل از سقط جنین عجله نداشته باشید. شاید این ناراحتی طولانی تر از حالت عادی طول بکشد. به خود اجازه دهید تا این درد را حس کنید تا راحت تر بتوانید آن را برطرف کنید. گذر زمان همه چیز را درست می کند.

 

مرخصی های ساعتی بگیرید

 

حتی اگر از نظر فیزیکی در سلامت کامل هستید، اما کاهش ساعت های کاری می تواند تا حد بسیاری به روند بهبود شما کمک کند. در این زمان به دست آمده، بهتر می توانید اتفاق های روی داده را برای خود حلاجی کنید و دردهایتان را کاهش دهید.

 

از همسر خود انتظار نداشته باشید همچون شما غمگین باشد

 

اگر همسرتان همچون شما از این موضوع رنج نمی کشد نباید توقع چندانی از او داشته باشید. او یک مرد است و غم و ناراحتی های زن و مرد بسیار با هم فرق دارند. بیشتر زنان دوست دارند در مورد ناراحتی هایشان صحبت کنند و در این حالت از دیگران پشتیبانی طلب می کنند. اما مردها ترجیح می دهند تا دردهایشان را در خود بریزند و آن رابه هیچ کس بروز ندهند. در همین حالت، مردها این درک را دارند که باید به همسر خود کمک کنند تا بتواند با قدرت این دوره ناراحتی را سپری کند. بنابراین، خویشتن داری مردان را دلیل بر بی توجهی آنها ندانید. شما احساسات و دردهایتان را برای او بگویید و اجازه دهید او هم به روش خود سوگواری کند.

 

 

 

خود را در تنهایی محبوس نکنید

 

درست است که صحبت کردن با دیگران در مورد این درد بسیار ناراحت کننده و سخت است، اما تنها بودن و حبس کردن خود در خانه هم کاری از پیش نمی برد. شاید دوستان، اطرافیان و همکاران شما هم در دوره هایی از زندگی خود این مساله را تجربه کرده باشند. اما افرادی که چنین مساله ای را تجربه نکرده باشند به هیچ وجه ناراحتی آن را درک نمی کنند و شاید حرفی بزنند که خوشایند نباشد. نباید به این مسایل اهمیت بدهید. آنها فقط قصد دارند شما را تسلی بدهند.

 

حمایت درخواست کنید

 

از پزشک خود بخواهید گروهی را به شما معرفی کند که آنها نیز این درد را تجربه کرده اند و اکنون دوران بهبود خود را سپری می کنند. یا حتی می توانید به مشاوران متخصص مراجعه کنید تا به شما کمک کند به بهترین و سالم ترین روش این درد را پشت سر بگذارید.