ناصر رضاییپور در ارتباط با تدابیر تندرستی در فصل پاییز اظهار داشت: در این فصل باید تا جایی که ممکن است تری یا رطوبت بدن را افزایش دهیم و از رفتارهایی که موجب خشکتر و سردتر شدن بدن میشود، پرهیز کنیم.
وی افزود: توصیه شده است که در این فصل با دقت و وسواس بیشتری از غذاهایی همچون غذاهای مانده، گوشت گوساله، گاو، کنسروجات، کمپوت، سوسیس و کالباس، فستفود، ادویههای تند و تیز، بادمجان، قارچ، دوغ ترش و چاپ پررنگ پرهیز کنیم.
متخصص طب سنتی اضافه کرد: در فصل پاییز باید از زیادهروی در مصرف میوههای سرد و تر تابستانی، لبنیات، قهوه، نسکافه، کاکائو، سیر و پیاز نیز پرهیز کرد و این مسئله در حالی بوده که متأسفانه امروزه در همه روزهای سرد سال هندوانه در میوهفروشیها به فروش میرسد و مصرف خوراکیهایی همچون خیار و کاهو نیز ذرهای کم نمیشود.
رضایی اضافه کرد: آبگوشت با گوشت بره، آشهای ساده، مرغهای درشت، تخممرغ عسلی، شیرینیهای طبیعی از شکر و بادام و پسته (مانند جوز قند)، مصرف آن برای فصل پاییز توصیه شده است، البته سفارش شده که افراد با رعایت تعادل و بر حسب مزاج فردی و شرایط جسمی، سنی، گوارشی و اقلیمی از خوردنیهای مناسب فصل پاییز بهرهمند شوند.
دستیار دکترای تخصصی طب سنتی ایران در دانشگاه شاهد، ادامه داد: در فصل پاییز باید از نوشیدن آب بسیار سرد پرهیز کرد و قوانین نوشیدن آب را به خوبی مورد توجه قرار داد مثلاً پرهیز از نوشیدن آب در میانه خواب و صبح ناشتا، از یک ساعت پیش تا یک ساعت پس از غذا و همراه با آن، در داخل و بلافاصله پس از حمام و استخر و سونا، با فاصله کوتاه از ورزش سنگین از جمله مواردی است که در نوشیدن آب هنگام پاییز باید مورد توجه قرار گرفت.