وقتی بحث از لاغر شدن و کاهش وزن می شود نخستین نکته ای که به فکرشما می آید رژیم غذایی و فعالیت های ورزشی سخت است و ممکن است تعجب کرده باشید که ویتامین C و کلسیم چه کمکی به کاهش می کند؟ ولی تحقیقات جدید بیانگر این است که علاوه بر برنامه ورزشی و رژیم غذایی برای لاغری این دو نکته نیز به زود لاغری شما کمک می کنند.
نقش ویتامین C در کاهش وزن
ویتامین C میتواند همیار لاغری شما باشد.میپرسید چگونه؟ ویتامین C میتواند نقش مؤثری در سنتز نورآدرنالین داشته باشد. نورآدرنالین مادهای است که از غدد فوق کلیوی ترشح میشود و تجمع چربیها را محدود میکند.این ریز مغذی مؤثر همچنین باعث میشود بدن راحتتر آهن را جذب کند برای همین خاصیت ضدخستگی دارد.هرچه آبمیوه های که مصرف می کنید ویتامین C بیشتری داشته باشند، روند کاهش وزن هم سریع تر خواهد بود. پژوهش های جدید نشان می دهد میوه ها و سبزیجات سرشار از ویتامینC باعث می شوند سوختن کالری حین فعالیت های ورزشی شدیدتر شود و چربی ها با سرعت بیشتری در بدن بسوزند.
کارناتین موجود در بدن موجب تبدیل چربی به انرژی می شود. بدن ما کارناتین تولید می کند و ویتامین C آن را به فعالیت وا می دارد. به همین دلیل، فردی که تلاش می کند به کمک حرکات ورزشی لاغر شود، می تواند با مصرف مقدار لازم ویتامین C حدود ۳۰ درصد سریع تر وزن کم کند و به اندام ایده آلش برسد. پس اگر انواع روش های لاغری را امتحان کرده اید و باز به نتیجه دلخواه تان نرسیده اید، دست به کار شوید و به سراغ مرکبات، کیوی، طالبی، خربزه، انواع کلم، نخودفرنگی، فلفل دلمه ای ، سیب زمینی، آناناس، اسفناج، گوجه فرنگی ، شلغم، کدوحلوایی و سایر خوراکی هایی بروید که سرشار از این ویتامین مفیدند.
تأثیر کلسیم در کاهش وزن
همه ما کلسیم را به عنوان یک ماده معدنی مهم در حفظ تراکم استخوانها میشناسیم. کلسیم در مواد لبنی به میزان خوبی وجود دارد و تا به حال توصیههای زیادی برای مصرف لبنیات برای پیشگیری از بیماری پوکی استخوان شنیدهاید؛ اما شاید از نقش موثر لبنیات در کاهش وزن بیاطلاع باشید.
امروزه دانشمندان ثابت کردهاند لبنیات نه تنها از ابتلا به پوکی استخوان پیشگیری میکند و در برقراری سلامت عمومی بدن موثر است، بلکه نقش موثری در تجزیه چربیهای بدن و کاهش وزن دارد.در تحقیقاتى که بر روى افراد چاق انجام گرفته، ثابت شده است کسانى که در برنامه غذایى روزانه شان از مقادیر فراوان لبنیات استفاده کرده اند، کاهش وزن بیشترى را نسبت به افرادى که همان میزان کالرى را دریافت کرده اند، ولى لبنیات کمترى در برنامه غذایى داشته اند، تجربه کرده اند.
پس حتما” براى کم کردن وزن و داشتن وزن ایده آل بایستى مصرف مواد لبنی را فراموش نکنید، زیرا کلسیم عامل مهمى در کنترل و تنظیم کالرى دریافتى بوده و باعث تسریع در از بین رفتن چربى و کاهش وزن مى شود که البته این کاهش در توده هاى چربى، بیشتر در ناحیه تنه بوده است.
باید در نظر داشته باشیم اثر لبنیات هنگامی بیشتر است که همراه با رژیمهای کاهش وزن باشد. افزایش مصرف شیرکم چرب میتواند به تنهایی باعث کاهش بیشتر چاقی عمومی و مرکزی نسبت به رژیم کم کالری گردد.
همچنین محققان دریافتهاند کودکانی که به طور مرتب شیر مینوشند، نسبت به کودکانی که کمتر شیر مینوشند، کمتر دچار اضافه وزن و چاقی میشوند. به همین دلیل خانوادههایی که همواره در برنامه غذایی روزانهشان، محصولات لبنی مانند شیر و ماست و… را به طور مرتب مصرف میکنند، معمولا” از تناسب اندام خوبی برخوردارند.
محققان در ابتدا تصور میکردند که فقط کلسیم موجود در مواد لبنی باعث کاهش وزن میشود؛ اما با وجود آنکه کلسیم با تجزیه چربی بدن در سلولهای چربی به کاهش وزن کمک میکند، محققان دریافتند که دیگر ترکیبات محصولات لبنی مانند پروتئین موجود در آب پنیر، لینولئیک اسید گونژوگه و برخی آمینواسیدهای دیگر موجود در لبنیات نیز در کاهش وزن نقش موثر ایفا میکنند.
مصرف کلسیم به تنهایى و به شکل مکمل، نسبت به مصرف لبنیات، اثر کمترى در کاهش وزن دارد و این به علت وجود مواد دیگرى در لبنیات مثل منگنز و فسفر است که احتمالا روند تجزیه سلول هاى چربى را تسریع مى کنند و همچنین پروتئین موجود در محصولات لبنى سبب حفظ عضلات شده و از ضعف عضلانى پیشگیرى مى نماید.
منبع-http://www.elmevarzesh.com