یک سری بیماری ها هستند که به نظر، تنها مخصوص دوران کودکی میباشند، ولی بعضی از بیماری ها مانند بیش فعالی، ممکن است در بزرگسالی هم رخ بدهند. در جهان امروزی با ارتباطات بیش از اندازه، تمرکز کردن چندان کار سادهای نیست. اما اگر واقعا برای تمرکز کردن در جنگ و تقلا هستید، ممکن است این احتمال وجود داشته باشد که دچار اختلال بیشفعالی-کمتوجهی شده باشید. ولی علائم این اختلال چیست؟ اگر شما هم به دنبال پاسخ این سوال هستید، در ادامه ما پاسخ آن را خواهیم داد.
۱.بیقراری و ناآرامی و عدم تمرکز
اختلال بیشفعالی-کمتوجهی در زنان بزرگسال با بچهها تفاوتهای زیادی دارد. اما اگر سنتان بالاست و با این اختلال در کشمکش هستید، احتمالا به طور دائم احساس بیقراری دارید و نمیتوانید در جایی ساکن بنشینید، دائما سر کار از روی بیدقتی دچار اشتباهاتی میشوید، در تنظیم زمان خود با مشکلاتی روبرو میشوید و دائما حرف دیگران را قطع میکنید.
۲.همیشه چنین احساسی دارید
در شرایطی که این احتمال وجود دارد که در وهله اول در قالب یک فرد بزرگسال به این علائم پی ببرید، اکثر افرادی مبتلا به بیشفعالی نشانههای این اختلال در آنها شبیه بچهها است. بسیاری از افرادی که این اختلال را دارند، از مشکلات رفتاری در کل زندگی رنج میبرند، اما این علائم آنقدر مشهود و آشکار نیست تا به سطح تشخیص برسد. بنابراین آنها راههایی خواهند یافت تا علائم این اختلال را در کنترل خود داشته باشند. (مانند افرادی که شخصیت کمالگرا داشته یا به سختی کار میکنند.) اما به مجرد آنکه میزان استرس در زندگیشان زیاد میشود، متوجه میشوند که دیگر نمیتوانند علائم آن را کنترل کرده و در نهایت به دنبال کمک خواهند بود.
۳.حتی با بهترین مقاصد و اهداف، نمیتوانید کاری را به اتمام برسانید
این سناریو حتما برایتان آشناست: رئیستان به شما میگوید که تنها کاری که باید امروز انجام بدهید این است که ریخت و پاشهای روی میزتان را تمیز کنید. خب، در این کار هیچ نوع عامل استرسزایی وجود ندارد. بسیاری از ما باید این توانایی را داشته باشیم تا روی یک کار تمرکز کرده و آن را به اتمام برسانیم. فرد مبتلا به بیشفعالی بیهدف دست از کاری کشیده یا آن را رها میکند – مثلا گل تازهای برای میز خود خریده و بعد به دنبال خاک گلدان آن است که خودش دردسر بزرگتری تلقی میشود.
منبع: الو دکتر