کودکان سیستم ایمنی ضعیفی دارند و به این علت ویروس و باکتری های متنوعی روی بدن آن ها تأثیر میگذارد و درنتیجه آن ها را به بیماری های خاصی مانند تب مخملک مبتلا میکند. تب مخملک یک بیماری باکتریایی است که باعث خارش و قرمز شدن پوست می شود و این بیماری به وسیله ی باکتری استرپتوکوک پیوژنز به وجود می آید. در ادامه با ما همراه باشید تا علائم تب مخملک در کودکان را بررسی کنیم.
تب مخملک چگونه گسترش پیدا می کند؟
تب مخملک بسیار مسری است و از طرق زیر می تواند انتقال پیدا کند:
• تنفس باکتری هایی که در قطرات معلق هوا از طریق سرفه و عطسه فرد آلوده پراکنده شده اند.
• لمس کردن پوست فردی که عفونت استرپتوکوکی پوست دارد.
• استفاده ی مشترک از حوله ی حمام، لباس و یا ملحفه ی فرد آلوده
علائم تب مخملک چیست؟
معمولا پس از عفونت علائم و نشانه های تب مخملک دو تا پنج روز طول می کشند. با این حال، دوره کمون (زمان بین قرار گرفتن در معرض عفونت تا شروع علائم)می تواند یک دوره ی کوتاه یک روزه باشد یا هفت روز طول بکشد.
علائم و نشانه های تب مخملک گلودرد، سردرد، درجه حرارت بالا و تب بیشتر از ۳۸ درجه ی سانتی گراد یا ۱۰۰٫۴ درجه ی فارنهایت، برافروختگی چهره و تورم زبان هستند.
تب مخملک بیشتر چه کسانی را تحت تاثیر قرار می دهد؟
اغلب موارد (در حدود ۸۰٪) تب مخملک در کودکان زیر ۱۰ سال(معمولا بین دو تا هشت سال) اتفاق می افتد با این حال، این بیماری برهمه ی افراد در هر سنی که باشند تاثیر می گذارد و یک بیماری به شدت مسری است. گاهی در موارد نادر اتفاق می افتد که افراد چندین بار به این بیماری مبتلا می شوند اما این احتمال بسیار کم است.
منبع: مریض خونه