diseases-in-the-digestive-system-student-nurses-30-728
اگر می خواهید از دستگاه گوارشتان مراقبت کنید بهتر است از برخی موارد خطرناک دوری کنید و اجازه ندهید به آن آسیب وارد شود از مصرف داروهای مختلف (مانند انتی بیوتیک ها و داروهای لاغری و مسکن ها ) به صورت خودسرانه و همچنین از مصرف غذاهای نامناسب و مضر برای دستگاه گوارش (مانند فست فودها ) باید پرهیز کنید نمک و شکر را محدود کنید و روغن های سالم را جایگزین روغن های خوراکی خود کنید در ادامه پیشنهادات متخصصین در این باره را برایتان آورده ایم .

رییس هیات مدیره انجمن گوارش و کبد خراسان گفت: از خوددرمانی و مصرف داروهای مختلف مانند مسکن ها، داروهای لاغری و غیره بدون تجویز پزشک اکیدا پرهیز شود.

 

حسن سعادت نیا استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رییس هیات مدیره انجمن گوارش و کبد خراسان گفت: تغذیه مناسب بدون تردید نقش مهمی در سلامت جسم و روح و تامین نیروی دفاعی بدن ما دارد.
وی مصرف غذاهای نامناسب را عامل تشدید بسیاری از بیماریها مخصوصاً بیماریهای گوارشی خواند و تصریح کرد: تغذیه مناسب,ورزش روزانه, کنترل استرس و تنش های عصبی به عنوان مهمترین فاکتورهای زندگی سالم نقش مهمی در تامین و تداوم سلامتی دارد.
رییس هیئت مدیره انجمن گوارش و کبد خراسان اظهار داشت: خود درمانی، مصرف داروهای مختلف به ویژه مسکن ها، آنتی بیوتیک‌ها، داروهای لاغری و چاقی بدون تجویز و مشورت پزشک به هیچ عنوان توصیه نمی شود زیرا عوارض جبران ناپذیر و خطرناکی در پی دارند.
وی مصرف نان سبوس دار و میوه های حاوی فیبر را در بهبود عملکرد صحیح روده بزرگ بسیار موثر خواند و ادامه داد: مصرف حدود سه وعده گوشت قرمز و سفید مانند مرغ و ماهی برای عملکرد بهتر دستگاه گوارشی به افراد توصیه می شود.
سعادت نیا با تاکید به اینکه مصرف چربی به ویژه چربی های حیوانی باید محدود شود، گفت: استفاده از روغن‌های گیاهی مانند روغن کنجد، زیتون، آفتابگردان بر انواع حیوانی آن اولویت دارند و به افراد توصیه می شوند.
وی در زمینه مصرف قندهای ساده بیان کرد: مصرف قندهای ساده مانند شکر باید محدود شود و برای تامین کالری مورد نیاز بدن، استفاده از قندهای مرکب شامل سیب زمینی، برنج و غلات افزایش پیدا کند.
این فوق تخصص گوارش و کبد افزود: مصرف نمک نیز باید بسیار محدود شود و در صورت استفاده، مصرف نمک یددار توصیه می شود.
باشگاه خبرنگاران