آیا آلوده ترین شهرهای دنیا را می شناسید و با عوامل آلودگی هوا آشنایی دارید ؟متاسفانه یکی از آلوده ترین شهرهای دنیا در ایران وجود دارد و مسئولین باید در پی کنترل و رفع ان آلودگی ها باشند چون باعث بروز بیماری های مختلف قلبی و تنفسی در افراد ساکن این شهرها می شود تصمیمات و مصوبه های زیادی در این زمینه اتخاذ شده است نیجریه، پاکستان و بعد ایران صاحب آلوده ترین شهرهای دنیا هستند ،مسئولین محیط زیست باید چاره ای در این زمینه بیاندیشند.
محقق ارشد موسسه محیط زیست استکهلم گفت: زابل یکی از آلودهترین شهرهای ایران و جهان است.
گری حق اظهار کرد: آلودهترین شهرها در نیجریه، پاکستان و بعد ایران قرار دارد؛ باید بدانیم که آلودهترین شهرها کدام هستند تا بر آن اساس بررسیها و برنامهریزیها انجام شود.
وی اضافه کرد: آلودگی هوا نه تنها در فضای آزاد بلکه در فضای بسته نیز وجود دارد؛ در حال حاضر سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است به دلیل آلودگی هوا 7 میلیون نفر در جهان از دست رفتهاند که بخشی از آن توسط آلودگی هوا در فضای باز بوده است.
محقق ارشد موسسه محیطزیست استکهلم با بیان اینکه در حال حاضر مساله تغییر اقلیم بسیار حائز اهمیت است، افزود: در حال حاضر 50 درصد از جمعیت جهان در شهرها ساکن هستند این در حالی است که تا سال 2030 این آمار به 60 درصد خواهد رسید.
حق یادآور شد: باید داخلی عمل کنیم و جهانی فکر کنیم تا سلامت برای همه مردم افزایش یابد همچنین باید به بررسی منافع این تصمیمات و تلفیق این دو هدف بپردازیم به دلیل اینکه همه ما حق داریم هوای سالم داشته و از آن بهرهمند شویم.
اوموت اروغلو، نماینده صندوق جهانی توسعه شهرها در FMDV نیز در این مراسم، تصریح کرد: FMDV در حال حاضر 10 نمایندگی در سراسر جهان دارد که یکی از این نمایندگیها در شهرداری مشهد است.
وی خاطرنشان کرد: فعالیتهای FMDV در خصوص حمایتهای مالی در پروژههای شهری از طریق ارائه استراتژیهای مالی، فنی و مهندسی است.
کنرادفون ریتر، نماینده آلمان در این همایش، یادآور شد: متاسفانه پروژههای بزرگ شهرداریها هنوز انجام نشدهاند و در انتظار بودجه هستند، چرا بانکهایی که پر پول هستند و آماده سرمایهگذاری، هنوز در این خصوص سرمایهگذاری انجام نمیدهند.
وی افزود: در حال حاضر پول هست، اما به صورت اتوماتیک دسترسی به این پولها امکانپذیر نیست و این موضوع وضعیت ناراحتکنندهای دارد.
ریتر عنوان کرد: بخش خصوصی نیز دارای پول و هم علم تخصصی است، اما هنوز بسیار زیاد مانده تا بتواند ظرفیت این بخش استفاده شود؛ باید برای بخش خصوصی انگیزه ایجاد کرد همچنین به طوری هوشمندانه عمل کرد تا بخش عمومی نیز ورشکست نشود.
منبع: ایسنا