گاهی اوقات با از دست دادن عزیزی در زندگی مان دچار مشکلات روحی و روانی زیادی می شویم این قبیل مشکلات را می توانیم با مدیریت درمان کنیم کاهش عزت نفس و احساس گناه نیز قابل درمان هستند اما رهایی از این مشکلات روحی نیاز به کمک اطرافیان دارند پیشنهادات جالب و مفیدی در این زمینه برایتان داریم با ما همراه باشید.
تا اینجا با راههای غلبه بر دردهای زندگی از قبیل عدم پذیرش، تنهایی و شکست آشنا شدید. در قسمت دوم مقاله، در مورد راههای مقابله با مصیبت، عزت نفس پایین و احساس گناه است.
مصیبت
اضطراب و نگرانی هنگام مصیبت دیدن، امری طبیعی است.
هرگاه مرگ، فرد مورد علاقه تان و یا عزیزتان را از شما جدا کند، یا خودتان گرفتار فاجعه ای شوید، مسلما تا مدتی طولانی دچار عذاب روحی و افسردگی می شود.
به نظر می رسد که برخی از افراد در اینگونه مواقع می توانند به سرعت به زندگی عادی بازگشته و یا حداقل پس از گذشت مدتی، روحیه خود را باز یافته و در مسیر درستی قدم بردارند.
اما همه مردم اینطور نیستند و حتی برخی چنان دچار مشکل روحی می شوند که کمک های حرفه ای نیاز خواهند داشت.
برای اینکه هراتفاق دردناکی شما را به هم نریزد، بهتر است به خودتان بقبولانید که در زندگی هر کس هر اتفاقی خوب و یا بد ممکن است رخ دهد، بنابراین باید همیشه مهارت هایی کسب کنید که در زمان سختی به کارتان بیاید.
داشتن آرامش و روحیه قوی می تواند در گذراندن روزهای عذاب آور مصیبت کمک تان کند. همچنین در اینگونه مواقع به خودتان فرصت داده تا زمان دردتان را تخفیف دهد.
عزت نفس پایین
داشتن عزت نفس پایین می تواند سلامت عاطفی تان را به خطر اندازد. هرگاه عزت نفس تان کم می شود تردید به خود و ارزش هایتان شروع می شود و با قضاوت اشتباه در مورد خود قدم های اشتباه بیشتری برمی دارید و این موضوع از عزت نفس تان بیش از پیش می کاهد و تصور می کنید خودتان مسئول تمام اتفاقات بد در زندگی تان هستید و احساس لایق بودن که برای موفقیت در زندگی بسیار مهم است را از دست می دهید.
باید گفت نباید نسبت به خود و ضعف های تان بی رحمانه رفتار کنید و فهرستی از توانایی های خود در ذهن نگهدارید. در عین حال سعی کنید تحسین و تمجید دیگران را بدون هیچ خجالتی بپذیرید.
بدین ترتیب با بالا بردن عزت نفس تان، دردهایتان کمتر می شود.
احساس مسموم کننده گناه
عدم پذیرش، تنهایی، و ازدست دادن عزیزی یا چیزی، دردهایی هستند که از بیرون به شما وارد می شوند. اما احساس گناه، رنجی است که خودتان بر خود روا می دارید و خودتان موجب اندوه خود می شوید.
احساس گناه زمانی به وجود می آید که از رفتارهای اخلاقی مورد قبول و باور خود دور شده و خلاف آنها عمل کرده اید.
سه نوع احساس گناه ناسالم وجود دارد. یکی، احساس گناه حل نشده، و زمانی به وجود می آید که خطایی مرتکب شده و فرصت جبران کامل آن را پیدا نکرده اید.
دوم، گناه بازمانده و زمانی پیش می آید که بیش از عزیزتان زندگی می کنید و سومین احساس گناه، جدایی است و آن زمانی است که احساس می کنید نباید به دنبال زندگی مستقل و موفقیت خود باشید، وقتی عزیزان تان، توانایی انجام چنین کاری را ندارند.
برای غلبه بر احساس گناه های فوق باید پس از عذرخواهی در شرایط احساس گناه حل نشده، خود را ببخشید و در خصوص دو احساس گناه دیگر، باید به خودتان بقبولانید که شما هم حق زندگی و لذت بردن از موفقیت دارید و هرگز نباید خود را بی جهت گرفتار دردهای غیرمنطقی نمایید.
زندگی آنلاین