سزارین نوع خاصی از بیماری است که سبب می شود نوزاد به روش غیر طبیعی به دنیا بیاید. این نوع زایمان به وسیله عمل جراحی انجام می شود و فرزند را از شکم مادر خارج می کنند. به علت این که نوزاد توسط عمل از شکم مادر خارج می شود تا مدتی نمی تواند ارتباطی با مادر خود داشته باشد.
یکی از متخصصان در این زمینه میگوید: «هیچ ضرر و زیانی در آغاز شیردهی به نوزاد حتی بعد از سزارین و روی میز مخصوص آن وجود ندارد چرا که آغاز شیردهی به نوزاد بعد از زایمان بسیار حائز اهمیت است.» اولین ساعت بعد از تولد در این مسئله اهمیت زیادی دارد. هرچه زودتر شیردهی را آغاز کنید تراوش شیر و چفت شدن دهان نوزاد با نوک پستان بهتر خواهد شد. در واقع اگر نوزاد پستان را درست بعد از زایمان به دهان بگیرد، این مسئله به قابلیت و قدرت او در شیر خوردن کمک خواهد کرد. مزایای زیادی در خزیدن نوزاد به سمت پستان مادر وجود دارد، مثلا این مسئله به باعث میشود تا پیوند و انس بیشتری بین او و مادر برقرار شود، نوزاد آرام شده و ضربان قلب او تنظیم شود. در اکثر موارد نوزاد را بعد از سزارین از مادر جدا می کنند، اما اگر بعد از زایمان تماس پوستی بیشتری بین این دو وجود داشته باشد، اثرات بهتری به همراه خواهد داشت.
با این حال، اگر مادر به خاطر دلایل پزشکی بعد از سزارین قادر به شیر دادن به نوزاد نباشد، بهترین گزینه بعدی شیر دادن به نوزاد با کمک بانک شیر بیمارستان است. اگر مادر قادر به شیر دادن نبود، بهتر است مادر و نوزاد در یک اتاق تحت مراقبت باشند چرا که این مسئله به آغاز فرآیند شیردهی نوزاد زمانی که پستان را به دهان گرفت کمک خواهد کرد.