milk-egg

یکی از شایع ترین بیماری های موجود در دنیا، مسمومیت غذایی میباشد. شاید دلیل بالا بودن آمار مسمومیت غذایی این باشد که افراد با اطمینان کامل از غذاهایی مصرف میکنند که حتی فکرش را نمیکنند، آن غذا بخواهد آن ها را به دردسر بیندازد؛ در این مطلب قصد داریم ۷ ماده غذایی را با شما به اشتراک بگذاریم که می‌توانند شما را به شدت دچار مشکل کنند. همچنین به شما خواهیم گفت که برای به حداقل رساندن خطر ناشی از مصرف این مواد چه باید بکنید. با ما همراه باشید.

1. سبزیجات با برگ سبز 
خوردن سبزیجات یک راه عالی برای دریافت ویتامین، فیبر و سایر مواد مغذی است. اما خبر بد این است که سبزیجات به عنوان خطرناک‌ترین عوامل موثر در شیوع بیماری‌های عفونی نوظهور شناخته می‌شوند. شمار بیماری‌های مرتبط با مصرف سبزیجات نشان می‌دهد که 2.2 میلیون نفر از سال 1998 تا سال 2008 دچار مسمومیت غذایی شده‌اند. سبزیجات ممکن است به انواع باکتری از جمله باکتری ای-کولی آلوده شوند که یکی از شایع‌ترین باکتری‌های غذایی است. به گفته محققان، این باکتری‌ها معمولا از طریق مدفوع دام به مزارع و در نهایت به محصولات منتقل می‌شوند.
2. تخم‌مرغ
تخم‌مرغ محبوب‌ترین غذای صبحانه است، با این حال به عنوان خطرناک‌ترین غذا نیز شناخته می‌شود. چون ارتباط تنگاتنگی با سالمونلا دارد. به گزارش سازمان غذا و دارو، 79 هزار نفر هر ساله به علت خوردن تخم‌مرغ آلوده به سالمونلا بیمار می‌شوند. خوردن این باکتری با حالت تهوع، گرفتگی عضلات، استفراغ و سایر علائم ناخوشایند همراه است. بیماران در موارد حاد باید در بیمارستان بستری شوند. بنابراین، اگر می‌خواهید شانس خود را برای ابتلا به این عارضه به حداقل برسانید، باید مصرف تخم‌مرغ را کم کنید.
3. محصولات لبنی
اکثر افراد پس از آنکه محصولات لبنی مورد نظرشان را می‌خرند، آنها را در خانه یا داخل ماشین رها می‌کنند. محدوده خطر باکتری‌های مضر برای یک ماده غذایی در دمای 40 تا 140 درجه فارنهایت است. بنابراین، اینکه شیرتان را در یک آشپزخانه گرم رها کنید، ایده چندان خوبی نخواهد بود. البته بیشتر شیرها پاستوریزه هستند، اما شیر خام از این قاعده مستثنی است.
4. طالبی
فکر نکنید میوه‌ها و سبزیجاتی که پوست ضخیم دارند، بی‌خطر هستند. چون آنها هم در معرض خطر آلودگی به انواع باکتری قرار دارند. طالبی از جمله میوه‌هایی است که مستعد آلوده شدن به انواع باکتری است، به طوری که باکتری به راحتی در گوشت این میوه نفوذ می‌کند. به علاوه، این میوه روی زمین رشد می‌کند، در نتیجه بیشتر در معرض جذب باکتری قرار دارد. بیماری‌های لیستریا و سالمونلا به خوردن این میوه نسبت داده می‌شوند.
5. پختنی‌ها
علی‌رغم سخت‌گیری‌هایی که در مورد درج تمام مواد تشکیل‌دهنده روی برچسب مواد غذایی اعمال می‌شود، بسیاری از محصولات در طول پردازش به ترکیبات ناخواسته آلوده می‌شوند. البته این مسئله برای خیلی‌ها چندان مهم نیست، اما کسانی که آلرژی دارند باید به این مسئله توجه کنند. محصولاتی که در نانوایی‌ها عرضه می‌شوند، در صدر فهرست محصولاتی قرار دارند که در فرآیند پردازش به ترکیبات ناخواسته آلوده می‌شوند. کسانی که آلرژی دارند یا از عدم تحمل مواد غذایی خاص مانند شیر، تخم‌مرغ، آجیل و سویا رنج می‌برند، باید این محصولات را در خانه تهیه کنند.اگر قرار است از فروشگاه خرید کنید، برچسب‌ها را با دقت بیشتری بخوانید. در اکثر موارد، احتمال بروز آلرژن در یک ماده غذایی روی برچسب آن محصول درج می‌شود.
6. ماهی تن
همه با مسمومیت سالمونلا و لیستریا آشنایی دارند، اما شاید در مورد سمی بودن ماهی تن چیزی ندانند. اسکومبروتوکسین نام سمی است که از طریق مصرف ماهی‌های خاص، به ویژه ماهی تن به بدن منتقل می‌شود. وقتی ماهی تن بیش از حد گرم شود، شروع به انتشار سمی به نام هیستامین می‌کند. متاسفانه، نه انجماد و نه پخت و پز از انتشار این سم جلوگیری نمی‌کند، بنابراین باید مراقب باشید. غذاهای دریایی را از یک فروشگاه معتبر بخرید تا خیال‌تان از بابت بیماری راحت باشد.
7. جوانه‌ها
وقتی صحبت از مسمومیت‌های غذایی به میان می‌آید، جوانه‌ها به عنوان یکی از خطرناک‌ترین گزینه‌ها شناخته می‌شوند. به گزارش CBC، بخش عمده‌ای از سمی بودن جوانه‌ها به دلیل قرار داشتن آنها در معرض مدفوع حیوانات است. کوین آلن، استاد میکروبیولوژی در دانشگاه بریتیش کلمبیا در این باره می‌گوید: «جوانه‌ها خطرناک هستند، چون در محیط‌های گرم و مرطوب رشد می‌کنند که برای رشد باکتری‌ها نیز مناسب است. حتی شستن کامل جوانه‌ها نیز تمیز شدن آنها را تضمین نمی‌کند. بنابراین، اگر می‌خواهید آنها را بخورید، حتما بخارپزشان کنید.
منبع: الو دکتر