آلرژی نوعی پاسخ فیزیولوژیکی سلول های بدن است که در اثر برخورد با عامل خارجی که حتی ممکن است برای بدن هیچ ضرری نداشته باشد ایجاد می شود. عامل به وجود آمدن آلرژی سلول های ایمنی بدن فرد هستند که پاسخی افراطی در برابر عامل بیگانه از خود بروز می دهند.
مطالعه محققان دانشگاه ملبورن استرالیا نشان می دهد قرارگیری در معرض میکروب ها و مواد آلرژی زا احتمالی در اوایل دوره کودکی می تواند از انسان در مقابل آلرژی های بعدی در آینده حفاظت کند.
همچنین طبق این مطالعه، زنانی که سال های ابتدایی عمرشان را در مزرعه سپری می کنند معمولا در مقایسه با همسن و سال های ساکن در مرکز شهر یا حومه شهر، ریه های قوی تری دارند.
تیم تحقیق داده های بدست آمده از نظرسنجی بیش از ۱۰ هزار فرد بزرگسال در ۱۴ کشور اروپایی، اسکاندیناوی و استرالیا را مورد بررسی و تحلیل قرار دادند.
در حدود ۶۴ درصد اعلام کرده بودند که ۵ سال اول زندگی شان را در یک دهکده روستایی گذرانده بودند. در حدود ۲۷ درصد در شهر زندگی کرده و در حدود ۹ درصد در مزرعه بزرگ شده بودند.
کودکانی که سال های ابتدایی عمرشان را در مزرعه سپری کرده بودند احتمالا حیوان خانگی و برادر یا خواهر بزرگ تر از خود داشتند. این کودکان حتی دارای تخت مشترک هم بودند. اما احتمال وجود یک عضو خانواده نزدیک که مبتلا به آلرژی باشد بسیار کمتر بود.
محققان دریافتند کودکان مزرعه کمتر در معرض ابتلا به آلرژی ها، علائم دماغی یا مجاری هوای به شدت فعال در مقایسه با افراد بزرگ شده در سایر نقاط قرار دارند.
کودکان مزرعه ۵۴ درصد کمتر مبتلا به آسم یا تب یونجه (زکام بهاره) و ۵۷ درصد کمتر دارای آلرژی های دماغی در مقایسه با کودکان شهر بودند.
محققان همچنان دریافتند زنان در همه ۱۴ کشور تحت مطالعه که در مزرعه بزرگ شده بوند، درمقایسه با زنانی که تا سن ۵ سالگی در شهر زندگی کرده بودند، دارای ریه های قوی تری بودند.
منبع: دکتر سلام