istock_000035694984medium

هورمون ها تنظیم کننده هایی هستند که از غدد مخصوص به خود ترشح می شوند و بر سایر اندام ها تاثیر می گذارند. البته گاهی هم اختلال در یک هورمون سبب اختلالات جدی در سایر اندام ها می شود به عنوان مثال  اختلال در هرمون تیروئد سبب پر کاری و یا کم کاری آن شده و متابولیسم بدن را با مشکلات جدی مواجه می سازد.

 

مطالعه جدید نشان می دهد هورمون های استرس تاثیر مستقیم بر ژن های مغز دارند.

 اطلاعات فعلی مربوط به نحوه تاثیر هورمون استرس بر مغز نیاز به ارزیابی مجدد دارد. محققان در مطالعه جدیدی دریافتند تاثیر گیرنده های مینرالوکورتیکوئید (MRs) بر ژنوم های هیپوکامپ مغز تنها از طریق تاثیر استرس بر هورمون گلوکوکورتیکوئید (GRs) قابل پیش بینی نیست.
محققان دانشگاه بریستول انگلستان، پیوند MRs و GRs را به ژن های موجود در هیپوکامپ دستگاه لیمبیک مغز، بعد از یک واقعه پراسترس، مطالعه کردند.
آنها دریافتند پیوند MRs با ژن ها تحت شرایط بدون استرس کم بود، اما در شرایط پراسترس افزایش یافت. در حالیکه در مطالعات قبلی عنوان شده بود پیوند MRs با ژن ها در هر دو شرایط بالاست.
در مورد پیوند GRs با ژن ها هم، شرایط مشابه با MRs مشاهده شد.
هانس رئول، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «یافته های جدید حاکی از آن است که ژن های موجود در هیپوکامپ مغز تحت تاثیر مستقیم پیوند GR/MR بعد از استرس هستند. »
به گفته رئول، «با افزایش بروز بیماری های نظیر افسردگی، اضطراب و اختلال استرس پس از سانحه در جامعه کنونی، این دیدگاه و یافته جدید می تواند برای یافتن شیوه های درمانی جدید در آینده بسیار موثر باشد. »

 

منبع: دکتر سلام