چگونه تمایل به قتل و جنایت در افراد مختلف پدید می آید چه راهکارهایی برای پیشگیری از این امر وجود دارد به تازگی محققین ارتباط رفتارهای مرتبط با خشونت مرگبار را با ژنتیک افراد کشف کرده اند طبق این نظریه اجداد و اقوام این افراد قاتل و یا جنایتکار بوده اند و این رفتار مرگبار از لحاظ ارثی در بازماندگان آن ها دیده خواهد شد .
یافتههای جدید محققان دانشگاه گرانادا اسپانیا نشان داده که انسانها تمایلات جنایتکارانه را به ارث بردهاند، اما همچنین آن را با تمدن ترکیب کردهاند.
به نقل از نشنال جئوگرافیک، انتظار میرفت که نخستین انسانها تا حد ممکن مانند اجدادشان خشن باشند. اما دانشمندان با بررسی نمونههای خشونتهای مرگبار میان گونهها دریافتند که با وجود بیش از چهار میلیون مرگ و میر ثبت شده در بیش از 1000 گونه جانوری، خشونت مرگبار در حقیقت طی تکامل پستانداران افزایش یافته است.
این تحقیق که در مجله نیچر منتشر شده، نشان داد که در اکثر موارد، تنها حدود 0.3 درصد پستانداران در اثر مبارزه با همنوعان خود مردهاند، اما این میزان در نخستیها دارای افزایش شش برابری بوده است.
انسانهای اولیه با وجود شواهد خشونت در دوران پارینه سنگی، احتمالا از میزان مرگومیر مشابهی برخوردار بودهاند. برای مثال در قرون وسطی، انسان یک قاتل کامل بوده و خشونتهای بین انسان عامل 12 درصد مرگومیرهای ثبت شده بوده است.
امروزه نیز انسانها یکدیگر را با نرخ 1.33 درصد در سراسر جهان از بین میبرند و در بخشهای کمتر خشن، نرخ آدمکشی 0.01 درصد است.
به نظر میرسد که انسانهای عصر معاصر کمتر تهاجمی هستند که این ناشی از متمدنتر بودن آنهاست. محققان دریافتند که سطح خشونت مرگبار برگشتپذیر است و میتواند در اثر برخی عوامل زیستمحیطی، اجتماعی و فرهنگی، افزایش یا کاهش یابد.
خبرفارسی