، این در حالی است که دبیر انجمن صنایع شوینده ضمن واکنش به این خبر اعلام کرد قاچاقچیان با درج اطلاعات غلط روی محصولات و حتی پرکردن بطری شامپوها در داخل کشور اقدام به فروش آنها میکنند. حالا این سوال مطرح میشود که واقعا خرید و استفاده از شامپوهای خارجی مارکدار و گران قیمت در حفظ سلامت موها موثر است یا باید با این باور غلط خداحافظی کنیم؟
باید بدانید بسیاری از مردم شامپوهای گرانقیمت را برای جلوگیری از ریزش مو میخرند، در حالی که استفاده از شامپوها و ماسکهای موی حاوی ویتامینها اصولا تاثیری در جلوگیری از ریزش مو ندارند و پس از شستوشو با آب نیز تقریبا از دست میروند، بنابراین افزودن آنها به مواد شوینده ارزش چندانی ندارد.
از طرفی ویتامینها بویژه ویتامینهای C و E خاصیت ضد رادیکالهای آزاد را دارند و در سطح پوست اگر به حالت ثابت باقی بمانند، میتوانند تا اندازهای در پیشگیری از آسیبهای پوستی در مقابل نور آفتاب موثر باشند، ولی روی موهایی که فاقد خواص پوست زنده هستند، چنین اثراتی ندارند. با این حساب بیشتر شامپوهایی که با عنوان جلوگیری از ریزش مو با قیمتهای گزاف فروخته میشوند، در واقع شامپوهای بسیار ملایمی هستند که به ساقه مو آسیب نمیرسانند و به نوعی ساقه موهای باقیمانده را محافظت میکنند. نکته جالب این که میان برندهای معتبر ایرانی براحتی میتوان این نوع شامپو را پیدا کرد.
در این صورت ناخواسته گول محصولات تقلبی به ظاهر مارکدار و خارجی را نمیخورید و مجبور به صرف هزینههای بالا برای خرید شامپو و سایر محصولات مو نیستید. در عین حال براساس میزان چربی پوست سر، نوع شغل و فعالیت فرد، آلودگی محیط، مدل انتخابی مو، استفاده از مواد آرایشی، وجود بیماریهای پوستی خاص و… باید دفعات شستوشوی موها را تعیین کرد. مهمترین ماده پاککننده موها شامپوست و معمولا توصیه میشود در هر بار شست و شوی موها دو مرتبه موها را شامپو کنید.
شامپو زدن اول باعث برطرف شدن آلودگیها و چربیها میشود و شامپو زدن دوم باقیمانده چربی و سلولهای مرده را برطرف میکند. البته این مساله تا حدودی بستگی بهشدت آلودگی موها، کیفیت و مقدار شامپوی مصرفی و میزان دمای آب دارد. مثلا در افرادی که هر روز دوش میگیرند شاید همان یک دفعه شامپو زدن کافی باشد.
جام جم آنلاین