memory_2902442b

یائسگی زودرس چه عوارضی برای سلامتی ما به همراه دارد این اختلال می تواند سلامتی بانوان را مورد تهدید قرار دهد ابتلا به انواع سرطان‌ها ، سکته مغزی، سکته قلبی و پوکی استخوان با یائسگی زودرس پدید می آید ناگفته نماند بالا بودن فشارخون و کلسترول بالا  می توانند زمینه ساز ابتلا به یائسگی زودرس شوند.خانم های بالای 45 سال در معرض یائسگی قرار دارند.

یک مطالعه جدید نشان داده کسانی که زودتر دچار منوپوز یا یائسگی می‌شوند بیش از زنان دیگر در معرض بروز بیماری‌های قلبی و مرگ زودرس هستند. یائسگی معمولاً در سن 51 سالگی شروع می‌شود ولی ده درصد از زنان تا سن 45 سالگی یائسه می‌شوند. بعضی از درمان‌هایی که برای سرطان انجام می‌شوند و در مواردی که تخمدان‌ها با عمل جراحی خارج می‌شوند موجب یائسگی زودرس می‌گردند.در این مطالعه محققان هلندی 32 بررسی قبلی که مجموعاً بر روی بیش از 300 هزار زن انجام‌شده بود را تحلیل کرده و زنانی که در سنین کمتر و بیشتر از 45 سالگی دچار یائسگی شده بودند را باهم مقایسه کردند. مطالعه نشان داد که ریسک بروز بیماری قلبی در آنانی که در سنین کمتر از 45 سال یائسه می‌شوند به میزان 50 درصد بیشتر می‌شود.

یائسگی زودرس همچنین ریسک مرگ به علت بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ به هر علتی را افزایش می‌دهد ولی روی ریسک سکته قلبی تأثیری ندارد. نتایج این مطالعه در شماره سپتامبر 2016 مجله JAMA Cardiology منتشرشده است.

گرچه به علت احتمال افزایش بروز بعضی سرطان‌ها و سکته مغزی مدت‌ها است که برای زنان یائسه از هورمون درمانی استفاده نمی‌شود ولی محققان در زنانی که دچار یائسگی زودرس هستند برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی و پوکی استخوان توصیه می‌کنند تا از هورمون‌های زنانه استفاده شود مگر اینکه مانع طبی خاصی وجود داشته باشد.

محققان میگویند احتمالاً تأثیر منوپوز زودرس و بروز بیماری‌های قلبی عروقی دوطرفه است. به این معنی که هم منوپوز زودرس می‌تواند ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش دهد و هم بالا بودن فشارخون و کلسترول بالا می‌تواند با آسیب به عروق خونی تخمدان موجب منوپوز زودرس شود.

نتایج این مطالعه در شماره سپتامبر 2016 مجله JAMA Cardiology منتشرشده است.

ایران ارتوپد